Česko-slovenská Zaka VC investuje do Lime Therapeutics

ZAKA VC investuje do americkej biotechnologickej spoločnosti Lime Therapeutics

Venture capital investor ZAKA VC so sídlom v Českej republike, ktorá podporuje technologické startupy, investuje do biotechnologickej spoločnosti Lime Therapeutics so sídlom v New Yorku.

Startup pracuje na liekoch zameraných na lipidy v boji proti rakovine, kardiometabolickým ochoreniam a neurodegeneratívnym poruchám.

ZAKA VC bola založená v roku 2019 Jánom Kasperom a Petrom Zálešákom. Sídli v Prahe, ale operuje aj z Londýna a Bratislavy.

V súčasnej dobe je v portfóliu ZAKA 50 startupov v 23 krajinách. Investičnou stratégiou fondu je podporovať pre-seed a seed startupy v celej Európe. Fond sa od ostatných odlišuje tým, že pomáha nielen s financovaním, ale aj s public relations, poskytuje prieskum trhu a poradenské služby.

Čítajte aj:

Boeing s ďalším problémom. Údajne zámerne ignoroval riziká pri modeli 787 Dreamliner

Existuje, alebo nie? Tesla padá po správach, že nepripravuje lacnejší model

AMC padá. Investori reagujú na rozhodnutie o predaji akcií

Lime Therapeutics v roku 2021 založili Shardule Shah, Prakrit Jena a Dan Heller. Táto biotechnologická spoločnosť sa zameriava na výrobu nových typov liekov, ktoré pomáhajú ľuďom modulovať abnormálny metabolizmus lipidov, proces syntézy, rozkladu a ukladania tuku v bunkách na ukladanie energie.

Lime Therapeutics podporili okrem ZAKA VC aj Jolt VC, francúzska súkromná investičná spoločnosť, ktorá sa špecializuje na technológie, a Inaki Berenguer, anjelský investor a výkonný riaditeľ Life X Ventures.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP