Fico s Výbohom majú na účte 800 miliónov. Podľa anonymného listu

Opozičné strany obletel list, ktorý vypovedá o vzťahoch vedenia SMER - SD s lobistami. Skloňuje mená Výboh, Fico, Šulaj, Maňka, či Babiš.

Robert Fico a Miroslav Výboh majú na zahraničných účtoch 800 miliónov eur. Výboh zháňa pre SMER peniaze, za čo mu na oplátku vláda splní všetko, čo si povie. Pod kontrolou má aj daňové úrady a veľké podniky cez ne v rámci konkurenčného boja zastrašuje.

To je len zlomok obvinení, ktoré obsahuje list, ktorý v posledných týždňoch obletel veľkú časť opozičných politikov. V liste sa opisujú pomery vo vládnej strane, to ako musia všetci členovia plniť príkazy vedenia, opisuje sa v ňom úloha Roberta Kaliňáka pri riešení politických káuz, to ako SMER pomohol Andrejovi Babišovi očistiť si meno od ŠTB, či podozrivé konania pri obchodoch so štátnym majetkom.

Celé znenie listu si prečítate tu

List opozičných politikov vyzýva k odvahe bojovať s vládnou stranou a navrhuje im niekoľko krokov, ktoré by mohli k porážke Roberta Fica urobiť.

Hoci je podpísaný „Nespokojnými členmi SMER - SD“, autorovo meno sa v ňom neuvádza. Nič o ňom nevedia ani poslanci SMERu, ktorých sme oslovili. Opozičná strana SAS nám iba potvrdila, že list taktiež obdržala. Rovnako však nepozná jeho autora. Celé znenie listu visí na stránke scribd.com, kde ho publikoval užívateľ s prezývkou po kanadskej herečke Natalie Hall. Opozičných poslancov tak zaujal, konšpirátorov potešil a členov SMERu aspoň pobavil.  

 

Čítajte tiež:

Ficov priateľ Miroslav Výboh – zbrojár, lobista, spojka

Fico rozdá lístky na vlak zdarma. Populizmus je na Slovensku nesmrteľný

Krach slovenského stavebníctva je hanbou ľudí ako sú Široký s Hodorovským

Fico si kúpil hlasy penzistov. Klamstvom

Postoj stredoeurópskych krajín k ukrajinskej kríze je zahanbujúci