Slovensko-ukrajinská firma pracuje na projekte modulárnej veterno-solárnej elektrárne

Spoločnosť PATRIOT-NRG reaguje na aktuálne výzvy v oblasti energetiky a pripravuje produkt, ktorý by mohol mať široké využitie v transformovanom energetickom mixe.

Firma vyvíja MASWES - mobilnú autonómnu solárnu a veternú elektráreň. Vývojári tak reagujú nielen na súčasné nevyhnutné zvyšovanie podielu obnoviteľných zdrojov energie na celkovej produkcii elektriny, ale aj na trend modulárnosti. V prípade MASWES ide o mobilné zariadenie, ktoré sa vďaka spojeniu veternej aj solárnej formy výroby elektriny spolu s batériou stáva zaujímavou možnosťou aj pre odlúčené regióny, či oblasti, ktoré postihuje globálna klimatická zmena a prudké zmeny počasia.

Nie je náhodou, že súčasť firmy tvoria ukrajinskí spolumajitelia. Práve neustále sa meniaca kapacita energetickej infraštruktúry pod neustálym tlakom ruských útokov robí z MASWES možnosť ako dynamicky reagovať na prípadné výpadky výroby elektriny. 

Protoryp MASWES bol aktuálne úspešné otestovaný a v blízkej budúcnosti bude predstavený aj širšej verejnosti a investorom. Cieľom je saturovať zvyšujúci sa dopyt po nabíjacích staniciach nevyhnutne sa rozširujúcej elektromobility. 

PATRIOT-NRG je slovensko-ukrajinská skupina spoločností s cieľom rozvíjať ekologické obnoviteľné zdroje a zvyšovať povedomie obyvateľstva o dôležitosti starostlivosti o životné prostredie.