Ciele proruských trolov. Aj Biztweet napádajú falošné kontá

Fenomén proruskej propagandy v podobe falošných užívateľských účtov zasahuje aj Biztweet. Stránka blokuje stovky kônt, ktorých cieľom je šíriť nebezpečný obsah.

Jav, ktorý zasahuje množstvo webov hlavne v krajinách, na ktoré najviac cieli proruská propaganda začal Biztweet pozorovať po tom, čo sa výraznejšie zameral na boj proti dezinformáciám. 

Len za dva posledné mesiace sa do zoznamu užívateľov pridalo 219 falošných účtov. Chceli tvoriť obsah v blogovej sekcii. Ako aj organizácia Čeští elfové potvrdzuje, s cieľom cez blog, či diskusie šíriť nebezpečný obsah. 

Nicky a kontá sú generované najčastejšie automaticky a cielia hlavne na útoky na konkrétne blogy, ktoré považujú proruské trolie farmy za nepriateľské, alebo také, ktoré majú veľký vplyv. 

Čítajte aj:

Hegerova vláda chce do konca roka rozšíriť možnosti korešpondenčnej voľby

Ministerstvo hospodárstva má plány na tretí rok vlády

Sulíkove slová o košickom uráne boli iba „balónikom“

Jav je najbadateľnejší v krajinách, kde sa Rusko pokúša najvýraznejšie ovplyvňovať verejnú mienku. Zasahuje veľké aj malé médiá bez rozdielu. Vzhľadom k prichádzajúcim parlamentným voľbám na Slovensku bude táto aktivita do jesene 2023 narastať.  

Biztweet má kontá pod kontrolou a priebežne ich poskytuje kompetentným organizáciám. 

 

Independence sleduje formy negatívnych vplyvov, kľúčové postavy a financie, ktoré za týmto dianím stoja.

Ak chcete podporiť projekty Independence, môžete sa stať patrónom platformy klikom na tento link, alebo tak urobiť darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope