Slovenské elity roky strašia islamistami. Teroristov si však vychovali samotné

Po teroristických útokoch vzdialených tisíce kilometrov obsadili slovenské mestá policajti s automatickými zbraňami. Po vykonanom teroristickom útoku slovenského pravicového extrémistu na Slovensku je pod Tatrami iba ticho.

Ticho, v niektorých prípadoch je táto reakcia na vraždu dvoch ľudí a postrelenie tretieho na bratislavskej Zámockej ulici, tou lepšou možnosťou. Netýka sa to len politikov, ktorí sa k agende vytvárania kultúrnych vojen utiekli v posledných obdobiach. Že cynicky, nepochopiteľne a poburujúco obsahovo i formou reagujú politici ako Matovič a Gyimesi zrejme neprekvapí nikoho.

Horšie však je, že na rozdiel od útoku žiaka vo Vrútkach, či nedávnej nehody na Zochovej ulici neboli útok na Zámockej schopní včas a dostatočne odsúdiť ani generálny prokurátor, či ďalšie elity, ktoré majú za iných okolností etiky, morálky a bezpečnosti plné ústa.

Po útokoch islamských radikálov v západnej Európe nebolo dňa, kedy si utečencov, Islam a bezpečnostné hrozby nevyberali za terč odsudzujúce výroky politikov od Roberta Fica, cez Borisa Kollára, extrémistov s poslaneckými preukazmi až po predstaviteľov, ktorí o sebe nezmyselne tvrdia, že sú liberáli.

Áno, niekoľko poslancov strany SaS po útoku na Zámockej ulici v Bratislave reagovalo vzorne a obratom. Nezabúdajte však na omnoho rezervovanejší postoj predsedu strany Richarda Sulíka, ktorý útoky islamistických radikálov vo vzdialených krajinách prežíval omnoho intenzívnejšie. Celkovo sa strana sama seba označujúca za liberálnu zobúdza neskoro a slabo. Slovám o liberalizme chýba roky agenda, obsah.   

Zatiaľ čo strašenie bezpečnostnými hrozbami migrantov bolo po roku 2015 každodenným chlebíčkom väčšiny politického spektra, na skutočne vykonané útoky bielymi Slovákmi prichádzajú iba zmätené a neochotné reakcie.

Zatiaľ čo po roku 2015 boli centrá miest blokované policajnými barikádami a v uliciach chodili policajti vyzbrojení automatickými zbraňami, po útokoch pravicových extrémistov sa naďalej tolerujú polovojenské amatérske skupiny, či obrnené a vyzbrojené rodinné domy na severe Slovenska, ktoré pripomínajú vojenské základne.

Niežeby exhibície s ozbrojenými policajtmi a demonštrácie sily k niečomu boli, dokonale to však ilustruje postoj slovenských elít k hrozbám podľa toho, kto ich predstavuje. Terorizmus je terorizmom iba ak ho vykoná nebiely a nekresťanský neSlovák.

Spomeňme si napríklad aj na to, ako po masakri v Devínskej Novej Vsi ľudia hovorili o tom, že bol útok masového vrava oprávnený a vyprovokovaný neprispôsobivými Rómami v susedstve.

Čítajte aj:

Rusko napadlo naše mysle. Je čas úder vrátiť

Felshtinsky: 24. februára 2022 Putin začal tretiu svetovú vojnu

To, že bol útok na Zámockej spáchaný na LGBT+ komunitu nie je náhodou. Z vymyslenej kultúrnej vojny a takzvanej gender ideológie, ktorú si vymyslela generácia populistických politikov ťažia aj slovenskí bezobsažní politickí predstavitelia. Smutnejšie však je, že ich vymyslená konšpirácia o tom, že akási tajomná sila ohrozuje bielu kresťanskú tradičnú rodinu naozaj funguje. Ruku na srdce, ako často počujeme vtipy o „buzerantoch, pupušoch“, ako často počúvame nezmysly o Bruseli plnom progresívcov posadnutých gender ideológiou. Áno nezmysly. Nie vždy máme silu oponovať, a tak ich často tolerujeme.

Nie bielych, ani Slovákov, ani kresťanov nikto v našom regióne neohrozuje. Naopak na ľudí s akoukoľvek formou inakosti organizujú politici a nenávistné skupiny lov. LGBT+ komunita sa do nikoho sexuálnej orientácie nestará. Naopak majorita je tou, ktorá je neustále politikmi poštvávaná vliezať svojim susedom pod periny a pozerať im pod sukne. Téma je témou len preto, že ju neustále priživujú politici. V krajinách, kde došlo k zrovnoprávneniu sexuálnych menšín s majoritnou sexuálnou orientáciou neexistujúci problém nikoho nezaujíma.   

Útočník zo Zámockej veril bludom. Nielen o LGBT+ komunite, ale aj bielej rase a Židoch. Tragédia sa mohla pokojne stať na neďalekej ulici, kde a stretáva židovská komunita. I tu si musíme problém pomenovať a čeliť nepríjemnej realite. Koľkí z nás bežne prepočujú reči známych o akýchsi židovských elitách v politike, o židovských praktikách v obchode, či to, keď kamarát zareaguje na meno niektorého príslušníka tejto menšiny „aha to je ten Žid, nie?“. Ani tu nemáme často sily na vysvetľovanie problematickosti tohto skratkového myslenia. Nemáme sily, čas, chuť reagovať a vysvetľovať to, čo malo byť Slovákom, špeciálne s ich históriou, dávno jasné.   

Miera xenofóbie a homofóbie je na Slovensku zarážajúca. Vnímam ju dokonca už pri porovnaní s občanmi susedných krajín. A je čas priznať si to. Kto si to uvedomuje, má povinnosť snažiť sa vplývať na svoje okolie. Ak ešte krajinu neopustil a nad Slovenskom nezlámal palicu. Aj preto som napísal tento komentár. Ide iba o kvapku, ale ak ňou neprispejem, nemám právo tvrdiť, že si pomenované problémy uvedomujem.   

 

Tomáš Lemešani

Platforma Independence sleduje hrozby nezávislosti a demokracie v krajinách V4 a Pobaltí. Sleduje hrozby pre vývoj demokracie v regióne, kto tieto hrozby spôsobuje aj možné dôvody prečo. Independence sleduje formy negatívnych vplyvov, kľúčové postavy a financie, ktoré za týmto dianím stoja. Práve sledovanie finančných tokov a postáv v zákulisí je tým, čo Independence odlišuje od podobných projektov zameraných na teoretické hodnotenie hrozieb pre demokraciu.

Ak chcete podporiť projekty Independence, môžete sa stať patrónom platformy klikom na tento link, alebo tak urobiť darom na Číslo účtu 1027300577/6100 IBAN CZ496100000001027300577 BIC (SWIFT) EQBKCZPP