Hľadáte alternatívy Nvidia šialenstva? Raketovú trajektóriu opisuje aj Marvell

Uprostred trhového šialenstva presadiť sa v hre investícií do AI vzrástol dopyt po čipoch AI, vrátane polovodičov Marvell Technology.

Napriek dobrým výsledkom akcií Nvidia, ktoré sú v roku 2024 trhovou superstar je stávka na nekonečný rast riskantnou hrou. Ak investor stavia na rozvoj AI a jej dominanciu na trhu, mal by sa zamýšľať nad diverzifikáciou. Podľa Barrons je dobrou alternatívou Marvell Technology, ktorá vyrába čipy s podobne dynamickým rastom dopytu

Marvell Technology nedávno vykázala lepšie ako očakávané zisky. Vďaka tomu má návrhár dátových úložísk a sieťových čipov dobrú pozíciu, aby ako menší konkurent odvetvového gigantu Nvidia naskočil na rastovú krivku.

„Marvell ponúka investorom jedinečnú alternatívu, ktorá nepochádza od spoločnosti Nvidia, ako získať vplyv na obchod s umelou inteligenciou a dátovými centrami, pričom 70 % jej príjmov v súčasnosti pochádza priamo z trhov s umelou inteligenciou a dátových centier, ktoré v druhom štvrťroku medziročne narástli o 92 %,“ napísal analytik Benchmark Cody Acree.

Acree tiež označil Marvell za jedného z iba dvoch dodávateľov kremíka - popri Broadcome - ktorí poskytujú vlastné čipy umelej inteligencie konkurencieschopné produktom Nvidie pre takzvané hyperscalery - veľké cloudové spoločnosti, ktoré riadia rast odvetvia.

Amazon a Microsoft uzavreli so spoločnosťou Marvell zmluvu, aby spoločne vyvíjali produkty šité na mieru ich potrebám v oblasti umelej inteligencie.

Čítajte aj:

Akcie Emergent BioSolutions raketovo rastú. FDA schválila jej vakcínu proti opičím kiahňam

Pokračuje odliv amerických investícií z komunistickej Číny. Aktivity tam obmedzuje IBM

Akcie Advance Auto poskočili po tom, čo spoločnosť súhlasila s predajom podniku Worldpac

Uprostred trhového šialenstva presadiť sa v hre s umelou inteligenciou vzrástol dopyt po čipoch s umelou inteligenciou. Akcie polovodičov prudko vzrástli a akcie Nvidie si tento rok zatiaľ pripísali 146 %.

Analytik spoločnosti Susquehanna Christopher Rolland poznamenal, že keď sa vlastné produkty umelej inteligencie „začali pekne rozbiehať“, vedenie spoločnosti Marvell zvýšilo odhady príjmov z umelej inteligencie tak, aby výrazne prekročili predchádzajúcich 1,5 miliardy dolárov za rok. „Sme povzbudení tým, o čom veríme, že rozširuje príležitosti pre elektrooptiku spoločnosti a vlastnú DC ASIC (integrovaný obvod špecifický pre dátové centrá),“ napísal Rolland a zopakoval pozitívne hodnotenie.

Z hľadiska ocenenia vyzerá Marvell tiež atraktívne, uviedol analytik Aacree s tým, že akcie sa obchodujú pod marcovými maximami.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP