Akcie Advance Auto poskočili po tom, čo spoločnosť súhlasila s predajom podniku Worldpac

Akcie Advance Auto Parts vyskočili o 6 % krátko po tom, čo výrobca automobilových dielov oznámil, že dosiahol dohodu o predaji Worldpac - veľkoobchodnej distribúcie autodielov - do fondov spravovaných private-equity. firmou Carlyle Group.

Obchod dosiahol hodnotu 1,5 miliardy dolárov v hotovosti. „Predaj umožňuje nášmu tímu zamerať sa na rozhodné opatrenia, ktoré zmenia obchod s Advance,“ povedal generálny riaditeľ Shane O'Kelly vo zverejnených poznámkach. Na mysli mal zrejme hlavne zbavenie sa bremena sústredenia sa na jeden produkt a rozšírenie cieľovej zákazníckej orientácie.

Očakáva sa, že dohoda bude dotiahnutá do konca roka. Advance Auto v novembri 2023 uviedla, že sa bude snažiť predať Worldpac rovnako ako svoje kanadské podnikanie, aby sa sústredila na obchodovanie so zmiešaným tovarom, teda neprofilovať sa iba na jeden produkt a zákaznícky segment.

Čítajte aj:

Riko Sport z Partizánskeho ovládla nemecká Lowa

Cisco prepustí 7% pracovnej sily, nahrádza ju AI

Fond George Sorosa stavil na Apple a Broadcom

Firma chce podľa vlastnej medializácie slúžiť kutilom aj profesionálnym zákazníkom. Worldpac má viac ako 5000 zamestnancov a počas 12 mesiacov do 30. júna vygenerovala príjmy vo výške približne 2,1 miliardy USD spolu s približne 100 miliónov USD v Ebitda.

Advance očakáva, že zaúčtuje čisté výnosy vo výške asi 1,2 miliardy USD po zdanení a poplatkoch.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP