Bolt využil zákaz k prieniku na nové trhy. Chce v ňom pokračovať

Spoločnosť Bolt utrpela cez koronakrízu masívne prepady. Priviedlo ju to však k expanzii na trhy, kde chce aj na Slovensku expandovať ďalej.

 

„Koronavírusová nákaza mala vplyv na fungovanie Boltu, globálny prepad tržieb o 75-80 percent. Na Slovensku bol prepad o 100 percent v dôsledku vládnych nariadení,“ potvrdzuje pre Biztweet vážne dôsledky koronakrízy, ktorá od začiatku marca menila pravidlá biznisu v Európe country manager Bolt pre Slovensko Eduard Suchánek.

Jazda Boltom nebola možná, rovnako ako v prípade ďalších platforiem zdieľaných taxislužieb aj konvenčných taxislužieb. Práve platformy zdieľanej ekonomiky utrpeli vplyvom koronavírusovej pandémie často až fatálne straty. Príkladom sú vážne problémy a rušenie plánov niektorých expanzií v regióne služby Uber, či Airbnb.

Niektoré z firiem, hlavne tie s menším trhovým podielom, ale situáciu využili a prenikli na nové trhy, kde by ich v časoch ekonomickej konjunktúry čakal tvrdší boj.

Miesto mesiacov mesiacov týždne

„Krízu sme považovali za príležitosť. Boli sme schopní rýchlo spustiť aplikáciu Bolt Food, ktorej spustenie za bežných podmienok trvá niekoľko mesiacov. My sme to zvládli za niekoľko týždňov. Dnes Bolt Food na Slovensku funguje v Bratislave, Košiciach a v Prešove. Dokázali sme pomôcť ľuďom, ktorí nechceli vychádzať z domovov a rovnako tak sme dali možnosť ale aspoň nejakých zárobkov vodičom a kuriérom,“ hovorí Eduard Suchánek.

Nielen Bolt, ale aj ďalšie spoločnosti zamerané na zdieľanú ekonomiku objavili taktiež nové možnosti rastúceho trhu zdieľaných kolobežiek, či bicyklov. Práve tie totiž v prípade dodržania prísnych hygienických postupov predstavovali pre mnohých obyvateľov Slovenska, či Česka voľbu, ktorú počas pandémie preferovali pred zaľudnenými formami hromadnej osobnej dopravy. Nárast počtu jázd potvrdzuje Bolt aj po rozvoľnovaní epidemiologických opatrení. Spoločnosť preto v regióne plánuje službu zdieľaných kolobežiek aj Bolt Food rozvíjať i po upokojení pandemickej situácie.

Digitálna platforma Taxify bola založená v roku 2013 ako estónsky startup. Po šiestich rokoch sa premenovala na Bolt. Na Slovensku jej využitie stúplo hlavne po udelení zákazu prevádzky pre konkurenčný Uber z marca 2018. V súčasnosti pôsobí Bolt podľa službou poskytnutých informácií v Bratislave, Košiciach, Nitre, Prešove, Banskej Bystrici, Trnave a Žiline.

Čítajte aj:

Ficov protikorupčný odbor zatiaľ žije. Budúcnosť má neistú

Štát chce viac využiť elektronické náramky. Na karanténu sa však nehodia

Do Európskej únie vlani dorazilo skoro 14000 maloletých bez sprievodu

Vodič služby Bolt musí pri registrácii nahrať na internetovej platforme občiansky preukaz, vodičský preukaz, fotografiu, preukaz vodiča taxislužby, či koncesiu taxislužby, osvedčenie o evidencií (časť I alebo II), bielu kartu a osvedčenie vozidla taxislužby. Overované dokumenty teda zaručujú, že vodič po schválení platformou spĺňa všetky zákonné požiadavky.

Vodič, ktorý chce s platformou jazdiť používa aplikáciu „Bolt driver“. Od vodičov nevyžaduje poznanie konkrétnej trasy prepravy, nemusí ísť o skúseného šoféra z danej lokality. Aplikácia z pohľadu vodiča platformy obsahuje vstavaný mapový podklad spojený s Google maps, Waze, Yandex maps a Yandex navigation.

Vodič vďaka platforme taktiež vidí aktuálnu výšku zárobkov, skóre, aktuálne hodnotenie, ale aj všetky zmeny, ktoré by mohli nastať v prípade, že by cestujúci zmenil svoju objednávku behom jazdy. Pre vodiča je pozitívne, že aplikácia na rozdiel od niektorých konkurenčných nie je jednostranná a nekladie na stranu zákazníka v porovnaní s ním nepomerne významnejšiu váhu.

Trhy, ktoré rastú napriek pandémii

Vodič v Bolte napríklad smie po skončení jazdy ohodnotiť cestujúceho. Ostatní vodiči, prípadne on samotný, potom pri budúcej objednávke cestujúceho vedia špecifiká, prípadne to, že by sa cestujúcemu mali vyhnúť. Vodič si môže v aplikácií nastaviť geografický okruh obsluhy, minimálny a najpoužívanejší polomer sú štyri kilometre, vodič však má možnosť voľby okruhu aj do polomeru 40 kilometrov. Vodič má v rámci prevádzkovej doby možnosť dvoch jázd denne, ktoré si určí sám. Smú byť prázdne, mimoriadne, slúžiť na presúvanie vozidla na základné, alebo konečné parkovacie miesto, či skrátenie presunu so zákazníkom.

Platforma pracuje iba s online platbami. Na jednej strane to časť zákazníkov odrádza, na strane druhej podľa všetkých reálnych empirických dôkazov to pozitívne vplýva na bezpečnosť oboch strán transakcie.

Ako vyplýva z aktuálnych informácií, koronakríza službu posunula na nové trhy, ktoré v rámci zdieľanej ekonomiky čaká rast a neovyplyvnia ich ani prípadné návraty núdzových opatrení súvisiacich s epidémiami.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope