Strnad zvažuje vstup do Tatravagónky

Železničný gigant Tatravagónka je v rokovaní so skupinou Czechoslovak Group českého miliardára Jaroslava Strnada

Železničný gigant Tatravagónka je v rokovaní so skupinou Czechoslovak Group českého miliardára Jaroslava Strnada.

Slovenský výrobca železničnej techniky, ktorý ovláda skupina Optifin Alexeja Beljajeva a Michala Lazara mala rokovať so Strnadovou spoločnosťou už v minulosti. Firmy to však dlho odmietali, dnes je situácia iná.

Czechoslovak group

Železničný gigant Tatravagónka je v rokovaní so skupinou Czechoslovak Group českého miliardára Jaroslava Strnada

 

"Chceme spoluprácu v oblasti železničnej výroby ďalej rozvíjať," naznačuje v rozhovore s Biztweetom hovorca Czechoslovak group Andrej Čírtek.

Práve rozvoj železničného biznisu na Slovensku je v súčasnosti hlavným cieľom skupiny Jaroslava Strnada. "Všetky posudzované projekty sa týkajú železničného priemyslu. Túto oblasť spolupráce chceme naďalej rozvíjať. Projektov v oblasti špeciálnej výroby sa spolupráca netýka," hovorí Čírtek.

Čítajte aj: 

Avia alebo Tatra. Slovensko je v hre o legendy

Strnad naberie v Trenčíne desiatky ľudí. Na Slovensku sa mu darí

V Novákoch montujú aj brzdy. Pre Strnada a Beljajeva

--

Priemerná ročná produkcia Tatravagónka je 2200 nákladných vagónov a 6500 podvozkov. Firma vlastní 7 špecializovaných výrobných liniek a vyrába 7 rôznych typov nákladných vagónov súčasne. Mesačná kapacita každej výrobnej linky je 30 nákladných vagónov, pričom výroba spoločnosti zaberá 30 percent európskeho trhu.

Tatravagónka má priemerný ročný obrat 200 miliónov eur. Podľa posledných údajov zaznamenala posledné evidované ročné tržby vo výške 211 282 715 eur a zamestnáva približne 2000 ľudí.

 

Rozhovor s Andrejom Čírtekom čítajte na Biztweet.cz

 

 

Biztweet

 

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454