Strnad naberie v Trenčíne desiatky ľudí. Na Slovensku sa mu darí

Spoločnosť MSM Trenčín, patriaca do impéria Excalibur Army českého veľkopodnikateľa Jaroslava Strnada, naberie desiatky ľudí. Darí sa aj jej sesterským firmám

Spoločnosť MSM Trenčín, patriaca do impéria Excalibur Army českého veľkopodnikateľa Jaroslava Strnada, naberie desiatky ľudí. Darí sa aj jej sesterským firmám.  

„Spoločnosť MSM Trenčín má s centrálou momentálne 316 zamestnancov. V nasledujúcich dvoch mesiacoch plánujeme prijať v Trenčíne desiatky nových zamestnancov. Ide predovšetkým o pozície autoelektrikár, zámočník, mechanik. Od polovice roka 2014 sme v MSM Trenčín navýšili počet pracovných miest o 204,“ hovorí biztweetu marketingová riaditeľka MSM Group Lea Striezencova.

V trenčianskej prevádzke plánuje firma vybudovať nové vývojové pracovisko, realizovať modernizačné projekty a zapojiť sa do spoločných medzinárodných projektov.

Pozitívny výhľad má aj zamestnanosť v ďalších firmách, ktoré si MSM Group prenajíma od štátu, alebo ich priamo vlastní. „V MSM Nováky dnes pracuje stabilne 155 zamestnancov. V Novákoch sme zvýšili počet zamestnancov o 58%. Napriek tomu máme stále vysoký počet neobsadených pracovných miest. Vo všetkých prevádzkach prebieha intenzívny nábor a výberové konania. Spolupracujeme s učilišťami, strednými aj vysokými školami. Podobný progres je badateľný aj u ZVS, kde počet zamestnancov  stúpol od januára 2015 do konca roka zo 145 na 219, čo je 51% nárast. Celkové mzdové náklady ale stúpli o 97%,“ popisuje Striezencova.

Za nábormi zamestnancov a stúpajúcimi platmi stoja dobré výsledky firiem patriacich Jaroslavovi Strnadovi. „Bývalý VOP Nováky dosiahol v roku 2015 rast prevádzkových výnosov o 114% voči roku 2013 kedy sme prevádzku prevzali, na úroveň viac ako 18 mil. Eur. Rovnakým trendom môžeme zhodnotiť aj prevzatie prevádzok v Trenčíne a Banskej Bystrici o rok neskôr v r.2014, kde medziročný nárast prevádzkových výnosov v roku 2015 bol 170%, na úrovni 15 mil. Eur. Z rastového trendu  výnosov sa samozrejme postupne dostavili aj pozitívne výsledky na úrovni pridanej hodnoty, ako aj hospodárskeho výsledku. V roku 2015 bol v MSM Martin dosiahnutý zisk 2,48 mil. EUR.  V roku 2016 sme si stanovili dosiahnuť ešte lepšie výsledky, pričom dosiahnutá skutočnosť hospodárenia I. štvrťroku 2016 na úrovni 1,5 mil. Eur dokazuje že sme na správnej ceste,“ hovorí Striezencova.

Posledná slovenská firma, ktorú Strnad ovládol spolu s Alexejom Beljajevom a jeho Tatravagonkou - ZVS dosiahla za rok 2015 dosiahnutý hospodársky výsledok vo výške 1,7 milióna eur.

Čítajte aj:

Akcionári Best Hotel Properties si rozdelia cez 313 miliónov

Slovakia Steel Mills má hodnotu 42 miliónov. Čaká na predaj

Štátu došla trpezlivosť. Poórovi prepadla dotácia

--

Bývalým štátnym opravárenským podnikom, ktoré si MSM prenajíma sa darí hlavne vďaka presunu výrobných programov z ďalších firiem Strnadovho impéria. Už sa nemusia spoliehať na štátne objednávky. „Proces preberania spoločnosti v Trenčíne bol veľmi náročný hlavne z dôvodu, že zo dňa na deň  od 1.1. sme naraz museli zamestnávať cca 250 zamestnancov bez zákazkového krytia.  Závislosť týchto prevádzok na štátnych zákazkách bola 98% pri obchodnom krytí výrobných kapacít na 2%. V súčasnosti sú kapacity naplnené a štátne zákazky tvoria necelých 5 %. Svoje aktivity spoločnosť zamerala na rozšírenie aktivít v oblasti komplexnej starostlivosti o pásovú, kolesovú, ženijnú techniku, zbrane, zbraňové systémy, servisné a generálne opravy špeciálnej techniky leteckej prevádzkovej služby, vrátane strojárskej výroby,“ dodala Striezencova.

 

Tomáš Lemešani

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb