Alexej Beljajev: Kráľ strojárstva začínal s Babišom. Biznisom prerastá takmer 30 rokov

Je potomkom cárskeho dôstojníka, priateľom Roberta Fica, pozná sa s Vladimirom Putinom, začínal s Andrejom Babišom a ovládol strojárstvo na Slovensku.

Je potomkom cárskeho dôstojníka, priateľom Roberta Fica, pozná sa s Vladimirom Putinom, začínal s Andrejom Babišom a ovládol strojárstvo na Slovensku. Alexej Beljajev je známy ako spojka strednej Európy s Ruskom. Spájajú sa s ním však aj podozrenie z napojenia na podsvetia.

Biztweet.eu a server HlídacíPes.org mapovali jeho byznys. 

Starý otec Alexeja Beljajev bol cársky dôstojník, ktorý počas revolúcie utiekol z Ruska pred boľševikmi. Nakoniec sa usadil na východe vtedajšieho Československa. Emigrantov syn si tu neskôr našiel slovenskú ženu. Tej sa v roku 1956 narodil Alexej Beljajev.

Štart za komunizmu

V súčasnosti jeden z najvýznamnejších slovenských podnikateľov s majetkom odhadovaným podľa posledných dostupných údajov na viac ako 200 miliónov eur je spojkou Európy a Ruskej federácie. Má na to tie najlepšie predpoklady. Hovorí perfektne rusky a hovorí sa o jeho známosťou s Vladimirom Putinom a slovenským premiérom Robertom Ficom.

Dnešná pozícia Beljajeva však nie je náhodou. Pri poohliadnutí sa do minulosti je vidieť, že jeho podnikanie prerastá slovenským a českým biznisom už od pádu bývalého režimu.

Lepšie povedané, počiatky Beljajevovho biznisu siahajú ešte do socialistického režimu.

Ako jeden z manažérov štátnej firmy Petrimex mal skvelú príležitosť rozvíjať jeho kontakty. Do tej miery, že pre neho po páde režimu nebolo tak ťažké vybudovať si v zmätenom transformujúcim sa podnikateľskom prostredí pozíciu človeka, bez ktorého obchod s určitými zahraničnými destináciami jednoducho nejde.

Zaujímavosťou z obdobia na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov je napojenie Beljajeva na Andreja Babiša. Skupina exmanažérov Petrimexu postupne transformovala štátne firmy na súkromný biznis a za pomoci vzájomných pôžičiek budovala dnešné impéria.

Ako upozornil týždenník Euro, Beljajev bol viditeľný od jesene 1990, kedy vznikla na slovenská akciovka Contix a Beljajev v nej bol predsedom predstavenstva. Už po necelom roku však Beljajev z vedenia firmy odišiel a nahradili ho iní exhráči Petrimexu. Management Petrimexu sa v týchto rokoch rozdeľoval podľa sektorov vplyvu. Beljajev sa vydal cestou budovania impéria na Slovensku. "Začali sme podnikať v skupine ľudí ako pán Babiš, Rakický. Dodnes sme zostali v kontakte a stretávame sa. Rozišli sme sa v dobrom," uviedol pre motejlek.com Beljajev.

V roku 1992 Beljajev cez privatizáciu získal strojárne ZŤS Sabinov a neskôr k nim pripojil aj zlievyrne v Hronci. Podľa dokumentov Wikileaks ZŤS v deväťdesiatych rokoch obchodovala s teroristickou organizáciou Al Káida.

V roku 2000 bol Alexej Beljajev tiež v orgánoch rakúsko-slovenskej akciovky Express Slovakia - medzinárodná preprava. Tej sa darilo vďaka zákazkám od štátnych železníc.

 Stroje a mafia

Absolútne najvýznamnejším okamihom biznisovej kariéry Alexeja Beljajeva je však ovládnutie popradskej železničnej a strojárske spoločnosti Tatravagónka. Nešlo o ľahké sústo. Firmu ovládali postavy spájané s podsvetím. Telo jedného z bývalých spolumajiteľov Tatravagónky, uznávaného podnikateľa a štátneho úradníka blízkeho Vladimírovi Mečiarovi - Vladimíra Bachledu - bolo objavené v horských lesoch neďaleko obce Bystrá na strednom Slovenskom až vlani.

Bachleda zmizol tesne pred tým, než sa v Tatravagónce menila majitelská štruktúra. Médiá to spájali práve so záujmom o jeho podiel v železničnej spoločnosti. Slovenské médiá veľa špekulovali aj o tom, za akých okolností Alexej Beljajev Tatravagónku získal.

Prevod sto percent spoločnosti z bývalých majiteľov na Beljajevovu spoločnosť Optifin Invest realizoval podnikateľ ruského pôvodu spoločne s ďalšou kontroverznou postavou slovenského biznisu Michalom Lazarom. Ten je známy biznisom so štátom, ale aj tým, že ho jeden z dokumentov Wikileaks označuje za člena podsvetia. Pre Motejlek TV Alexej Beljajev povedal, že prevzatie Tatravagónky ponúkli veritelia firmy. Tá totiž v čase, keď dlhovala miliardu korún odmietala na tému dlhov komunikovať. Vstupná investícia Optifin Invest predstavovala údajne 20 miliónov eur.

Tatravagónka je dnes kľúčovým hráčom európskeho železničného biznisu. Vyrába podvozky nielen pre slovenské štátne spoločnosti - Železničná spoločnosť Slovensko a Železničná spoločnosť Cargo Slovakia - ale tiež veľkých klientov na východe. Špekuluje sa o známostiach Alexeja Beljajeva na najvyšších miestach v Rusku aj so samotným Vladimirom Putinom.

Aj preto Tatravagónka dodáva ruskej štátnej železničnej spoločnosti už desať rokov. Optifin Invest sa spolupodieľal aj na výstavbe infraštruktúry pre olympijské hry v Soči. Počas olympiády Beljajev na vlastné náklady zariadil tiež takzvaný Slovenský dom, ktorý slúžil na prezentáciu krajiny počas olympiády.

Zatiaľ čo štát odmietol zaplatiť nájom 2,4 milióna eur, ktoré Rusi žiadali, podnikateľ zariadil prezentáciu Slovenska priamo na železničnej stanici Adler v centre mesta a sám za Slovákov prenájom zaplatil.

Sponzor Mečiara

Tatravagónka zamestnáva približne 2200 ľudí. V roku 2010 pohltila tiež srbskú spoločnosť Bratstvo. O dva roky neskôr polovicu ruského závodu Transmaš. V rovnakej dobe ovládol Optifin invest maďarskú MMV, nemeckú ELH Eisenbahnlaufwerke Halle GmbH & Co. KG a poľskú Fabryka Wagónow Gniewczyna.

V roku 2014 dosiahla tržby vo výške 225,7 milióna eur, teda takmer 61 miliárd korún. Vlani zas Tatravagónka spustila akvizíciu indického giganta Jupiter Wagons, kde chce ovládnuť 26 percent akcií.

V roku 2015 sa začalo hovoriť o zaujímavom spojení s českým biznisom. O polovičný balík Tatravagónky má podľa médií záujem zbrojár Jaroslav Strnad. Žiadna zo strán však rokovania nepotvrdila.

Pravdou však zostáva, že Beljajev a Strnad už svoje sily spojili. Strnadova Excalibur Army kontroluje spoločne s Optifin Invest Beljajeva a Michala Lazara spoločnosť Dako CZ.

Tatravagónka však nie je to jediné, na čom impérium Alexeja Beljajeva stojí. Od exministra hospodárstva Ľudovíta Černáka Beljajev kúpil ďalšie vagónky - firmy okolo trebišovskej Vagónky a obsadil aj Železničné opravovne a strojárne Zvolen. Tie ovláda Optifin Invest s ďalším údajným sponzorom vládnej strany SMER - SD Vladimírom Poórom.

S menom Alexeja Beljajev sa už notoricky spája aj politika. Už v počiatkoch biznisu nemal problém získavať úvery od bánk ovládaných Mečiarovou vládou. Na oplátku jeho Optifin Invest patril medzi štedrých podporovateľov HZDS. V roku 2007 daroval Beljajev strane Vladimíra Mečiara desať miliónov korún. Médiá špekulovali, že Beljajev peniaze posielal aj prostredníctvom iných darcov. Legendárna je príhoda, kedy do centrály HZDS priniesol v igelitke dar vo výške sedem miliónov korún osemdesiatročný dôchodca Rudolf Trávniček. Podľa slovenských médií pochádzali peniaze z igelitky práve od Beljajeva.

Čítajte aj: 

Jozef Majský: Keď sú moc a peniaze viac ako spravodlivosť

Ivo Valenta: Hazardér so svätožiarou

Mikuláš Vareha: Samozvaný kráľ Zemplína a podvodu

Jaroslav Strnad: Český obchodník so smrťou vládne aj na Slovensku

--

Pri štúdii Beljajeva a vzťahu s HZDS rezonuje aj kauza okolo jeho IT spoločnosti Columbex. Bratislavskú firmu vyšetruje európska protikorupčná jednotka. V roku 2008 sa totiž dostala k štátnej zákazke cez podozrivý "nástenkový tender". Vtedy kvôli podozreniu z manipulácie zákazky padla hlava ministerky poľnohospodárstva Zdenky Kramplovej práve z HZDS-ĽS (bývalá HZDS). Napriek tomu, že prípad stále vyšetrujú, dostala v roku 2013 firma Columbex od ministra poľnohospodárstva Ficovej vlády Ľubomíra Jahnátka ďalšiu zákazku na správu IT systémov štátu.

Je to len jeden zo signálov, ktorý naznačuje, že po konci Mečiara v politike prešiel Beljajev k sponzoringu vládneho Smeru, ktorý do značnej miery pohltil štruktúry bývalej HZDS.

Columbex nebola jedinou Beljajevova firmou, ktorá získala problematickú zákazku od Ficovej vlády. Aktuálnou kauzou je situácia okolo spoločnosti Railway casted components. Firma za dotáciu 9 miliónov eur postavila závod vo východoslovenských Prakovciach.

Mala vyrábať podvozky pre železničné vagóny ruských železníc. Už po pár mesiacoch však skrachovala a dlhovala ľuďom mzdy. Ako informoval biztweet.eu, napriek krachu a nedodržaniu dotačnej zmluvy Beljajev dotáciu doteraz nevrátil a štát na neho ani nijak netlačí.

Člen "skupinky"

Spoločnosť Železničné opravovne a strojárne Zvolen opravujú zariadenia, vozne a koľaje štátnych dráh. Firma Express Slovakia prenajíma vozne štátnej prepravnej spoločnosti Cargo a firma EBA likviduje nebezpečné odpady ministerstva obrany či atómových elektrární.

Niektoré médiá tvrdia, že za úspechom Beljajevových firiem sú nadštandardné vzťahy s premiérom Robertom Ficom. Časté stretnutia s premiérom sú napokon verejným tajomstvom.

Podnikateľ Fica chváli aj verejne za podporu, ktorú dal jeho firmám. "Je potrebné kvitovať ľudí ako je premiér Robert Fico, s ktorým sa poznáme a ktorý nám skutočne pomáha rozvíjať biznis za hranicami. To isté sa deje v Nemecku, kde kancelárka Merkelová chodia podporovať projekty Siemensu," uviedol v rozhovore pre motejlek.com Alexej Beljajev.

V súčasnosti bojuje za presadenie napojenia širokorozchodnej koľajovej dráhy z Ukrajiny až do Viedne. Predbežne k tomu podpísal niekoľko kontraktov na súvisiaci biznis s Dmitrijom Medvedevom. Projekt, ktorý schválila prvá Ficova vláda sa však za krátkeho vládnutia Ivety Radičovej utlmil a doteraz nenabral druhý dych.

Za Dzurindovej vlády bol Beljajev súčasťou takzvanej "skupinky", ktorá mala škodiť štátnym záujmom a vyšetrovala ju tajná služba.

Vlani sa Alexej Beljajev stal prezidentom Zväzu strojárskeho priemyslu. Stojí tak v čele lobistickej skupiny, ktorá sa snaží pre strojárske firmy vyjednať čo najlepšie podnikateľské podmienky. Peniaze z biznisu pretekajú k Beljajevovi najčastejšie cez firmu Optifin Invest.

 

Páčia sa Vám články biztweetu? Podporte ho! Potrebuje Vás pre rozvoj projektu nezávislej žurnalistiky..

Fotozdroj: youtube