Súd zastavil konkurzné konanie Glance House. Banka prišla s riešením

Konkurzné konanie kontroverznej bytovky Glance House z Bernolákova je zastavené. Navrhol to hlavný veriteľ – OTP Banka Slovensko

 

„Súd konkurzné konanie voči dlžníkovi GLANCE HOUSE, s.r.o., so sídlom Štúrova 129, 093 01 Vranov nad Topľou, IČO: 36 796 425, z a s t a v u j e ,“ uvádza sa v súdnom stanovisku zverejnenom agentúrou finstat

Návrh na prerušenie konkurzného konania podala OTP Banka. Tá výstavbu kontroverznej bytovky financovala a je v súčasnosti hlavným veriteľom developerskej firmy. Prečo návrh na zastavenie konkurzu podala zatiaľ v OTP nekomentujú. „Rozhodnutie súdu v tejto veci OTP Banke Slovensko, a.s. doposiaľ nebolo doručené. Po jeho doručení bude banka rozhodnutie analyzovať a rozhodne sa o ďalšom postupe,“ odpovedal biztweetu hovorca OTP Banky Peter Ohrajter.

Ako biztweet informoval koncom minulého roka, bytový dom Glance House z Bernolákova, spájaný s kontroverziami a podozreniami týkajúcimi sa údajného podvodu bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a údajného spolupracovníka podsvetia Mariána Kočnera, vstúpil do konkurzného konania.

Veritelia v ňom bojovali o to, kto získa najviac z pohľadáviek voči developerovi, alebo kto získa samotný projekt. „Naša banka má záujem, aby osoby, ktoré zaplatili za byty preddavky, nadobudli vlastnícke právo k predmetným bytom,“ povedal v minulosti biztweetu Ohrajter.

Okresný súd Prešov však minulý rok začal konkurzné konanie na majetok dlžníka Glance House, práve na základe konkurzného návrhu OTP Banky. Prečo banka zmenila názor a ako chce situáciu riešiť zatiaľ neprezrádza.

Čítajte aj: 

CEFC, ktorá fúzuje s J&T a zaujíma sa o Tatry má neznámych majiteľov

Priekopník konšpirácií? Podľa tajných služieb Fico

Petrimex: Babiš Babišom vlastnou hlavou? Bez Rakického by bol len bežný káder

--

Špeciálna prokuratúra vlani podala obžalobu na Okresnom súde Bratislava II na bývalých spoločníkov developerskej firmy Glance House Róberta a Adrianu Čížovcov.

Podvod zo strany Róberta a Adriany Čížovcov stále nie je definovaný a v prípade chýba presné pomenovanie úloh kontroverzného podnikateľa spájaného s podsvetím Mariána Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Slovenskej republiky Miroslava Trnku.

Kauza Glance House vznikla ešte okolo roku 2011. Vtedy sa v médiách prvýkrát objavili informácie o klientoch, ktorí si v Bernolákove zakúpili byty v bytovke Glance House, ale nesmeli sa do nej nasťahovať. To preto, lebo polícia stíhala šéfa spoločnosti Glance House Roberta Číža s manželkou pre podozrenie s podvodu.

Dobroslav Trnka napriek zákazu špeciálnej prokuratúry uvoľnil svojim osobným príkazom prevod bytovky v prospech podnikateľky Jany Šlachtovej blízkej kontroverznému podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, ktorého považujú za manažéra prania peňazí podsvetia.

 

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb