News Corp predložila ponuku 8,1 miliardy dolárov za Rightmove

REA Group zo štruktúr News Corp predložila ponuku na kúpu svojho britského rivala Rightmove v hodnote 8,1 miliardy dolárov.

REA Group, austrálska stránka s ponukami nehnuteľností kontrolovaná spoločnosťou News Corp patriaca do impéria Ruperta Murdocha predložila ponuku na získanie svojho britského rivala Rightmove.

Obchodná spoločnosť zaoberajúca sa obchodovaním s nehnuteľnosťami uviedla, že predložila už tretiu ponuku na akvizíciu Rightmove, na základe ktorej by zaplatila 770 pencí za akciu.

Ak by bola prijatá, nová ponuka REA Group by znamenala získanie Rightmove prostredníctvom transakcie v hotovosti a akcií v hodnote 6,1 miliardy libier pri 43% prémii oproti priemernej cene akcií britskej firmy za predchádzajúcich 12 mesiacov a 39% prémii oproti záverečnej cene akcií Rightmove z 30. augusta 2024.

Rightmove uviedla, že novú ponuku zváži „v pravý čas“. „Rightmove je výnimočná spoločnosť s veľmi jasnou stratégiou, konzistentnými výsledkami a silným manažérskym tímom. Predstavenstvo verí v krátkodobé aj dlhodobé vyhliadky spoločnosti a vidí dlhú trajektóriu pre pokračujúce vytváranie hodnoty pre akcionárov,“ uviedol vo vyhlásení predseda predstavenstva Rightmove Andrew Fisher.

Čítajte aj: 

Hoth Therapeutics zaznamenala rast potom, čo ukázala dobré výsledky predklinických štúdií k lieku na Alzheimera

Akcie Berkshire s poklesom, ktorý nezaznamenali 15 rokov. Legenda rekonštruuje portfólio

Akcie Rightmove od začiatku roka vzrástli na burze o viac ako 20 percent. Akcie REA v roku 2024 zatiaľ získali plus 7 %.

 

Tomáš Lemešani

Máte záujem o informačný spravodajský servis z investičného prostredia alebo analýzu trhu na kľúč podľa Vašich požiadaviek? Napíšte na kontakt@businesspr.eu

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZP