Hoth Therapeutics zaznamenala rast potom, čo ukázala dobré výsledky predklinických štúdií k lieku na Alzheimera

Akcie spoločnosti Hoth Therapeutics vzrástli krátko po tom, čo spoločnosť uviedla, že skoré klinické dáta jej terapeutického lieku HT-ALZ naznačovali potenciálny „prielom“ v liečbe Alzheimerovej choroby.

Akcie v predtržnom obchodovaní vzrástli takmer o 15 %. Biofarmaceutická spoločnosť so sídlom v New Yorku uviedla, že skoré pozorovania predklinickej štúdie ukázali, že skupiny myší liečených HT-ALZ vykazovali výrazne menej reaktívnych astrocytov, ktoré sú hýbateľmi neurodegeneratívnych ochorení, ako je Alzheimerova choroba.

Spoločnosť uviedla, že tieto zníženia korešpondujú so zvýšenou kognitívnou výkonnosťou a dodala, že tieto výsledky poukazujú na potenciálny prielom v liečbe Alzheimerovej choroby.

Čítajte aj:

Akcie Berkshire s poklesom, ktorý nezaznamenali 15 rokov. Legenda rekonštruuje portfólio

Terns Pharmaceuticals boduje s liekom na chudnutie a akcie rastú

Na vlne rastu AI sa vezie aj UiPath. Zahajuje spätný odkup akcií

Spoločnosť Hoth Therapeutics uviedla, že plánuje pokračovať vo vývoji HT-ALZ prostredníctvom ďalších štúdií.

 

Tomáš Lemešani

Máte záujem o informačný spravodajský servis z investičného prostredia alebo analýzu trhu na kľúč podľa Vašich požiadaviek? Napíšte na kontakt@businesspr.eu

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZP