Akcie spoločnosti Koss raketovo rastú. Poháňa ich meme burza

Akcie Koss Corp. vzrástli za jeden deň o 143,8 %. Pomohlo im nakupovanie malých investorov šírené na sociálnych sieťach, prezývané meme stock.

Akcie Koss tak zaznamenali svoj najväčší denný percentuálny zisk od 27. januára 2021, kedy vzrástli o 480 %.

Objem obchodov akcií firmy vzrástol na 67,37 milióna, čo je výrazne nad svojim 65 denným priemerným objemom obchodov, ktorý predstavoval niečo málo cez 854000.

Za celým povykom okolo Kossu stojí zase Keith Gill alias Roaring Kitty, ktorý na sociálnej sieti X komentoval kondíciu firmy.

Predtým zverejnil meme obrázok psa, čo vyvolalo špekulácie, že by mohlo ísť o odkaz na online predajcu produktov pre domácich miláčikov Chewy, čo tiež prospelo jej akciám.

Aj keď veľkí obchodníci nehovoria o žiadnych konkrétnych akciách meme, Dan Raju, generálny riaditeľ cloudového poskytovateľa finančných služieb Tradier, povedal, že počas pandémie a po nej sleduje trendy na trhu okolo nich. „Nová príchuť meme akcií,“ povedal MarketWatch, “sa líši od tých, ktoré sa objavili počas pôvodného šialenstva meme burzy v roku 2021, ktoré vyhnalo akcie GameStop a AMC Entertainment Holdings Inc. k nebesiam. Nová vlna memových akcií má silnejšie základy ako v roku 2020,“ tvrdí Raju.

Čítajte aj:

Cassava Sciences se zaplietla do podvodu. Akcie klesajú

Futures zemného plynu na ceste k viac ako 50% štvrťročnému zisku

Švédska EQT kupuje írsku Keywords Studios za 2,8 miliardy dolárov

Meme obchodovanie väčšinou pomáha firmám v problémoch. "Pre tieto spoločnosti niekedy nie je dobré, aby boli spájané s akciami meme," dodal. "Nadmerná volatilita založená na toku nepodstatných správ obvykle desí inštitucionálnych investorov."

Vo svojich výsledkoch za štvrtý štvrťrok na začiatku tohto roka Chewy vykázala zisk. Maloobchodník vo svojich májových výsledkoch za prvý štvrťrok opäť prekonal horné a spodné odhady analytikov, takže akcie prudko stúpali.

 

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP