Futures zemného plynu na ceste k viac ako 50% štvrťročnému zisku

Futures na plyn pripisujú zisky. Očakávaná hurikánová sezóna ženie ceny zemného plynu v Spojených štátoch amerických hore.

Futures na zemný plyn sa za štvrťrok obchodovali s plusom viac ako 50 %. Rastu pomáha očakávaná aktívna hurikánová sezóna v Atlantiku. Tá by mohla prerušiť dodávky zemného plynu v USA.

V Amerike je produkcia „dostatočná“ a je tu „veľa plynu v skladoch“, ale existujú aj predpovede aktívnejšej atlantickej hurikánovej sezóny, povedala Beth Sewell, prezidentka a generálna riaditeľka Quantum Gas & Power Service. Investície aktivizovala aj prvá silná tropická búrka v Houstone. Tropická búrka Alberto zas zasiahla Mexiko.

Ceny založené na najaktívnejších kontraktoch boli v druhom štvrťroku o 51,7 % vyššie, na ceste k vykázaniu najlepšieho štvrťročného výkonu od štvrťroka, ktorý skončil v marci 2022.

Čítajte aj:

Výrobca elektromobilov Polestar expanduje na Slovensko

Spoločnosť Gilead s významnými výsledkami. Jej preventívna liečba HIV boduje

Nádeje Mercku na prevratný liek v liečbe rakoviny pominuli. Akcie klesli

Koncom mája 2024 prognostici Národného úradu pre oceán a atmosféru predpovedali pre tento rok nadnormálnu aktivitu hurikánov v Atlantiku. Obdobie hurikánov trvá od 1. júna do 30. novembra. Úrad predpovedal 85% pravdepodobnosť nadnormálneho obdobia s rozsahom 17 až 25 búrok, pričom 8 až 13 z nich sa pravdepodobne stanú hurikánmi.

Medzitým má veľká časť USA nadpriemerné teploty pre toto ročné obdobie, čo podporuje dopyt po chladení a výrobe energie.

 

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP