Nádeje Mercku na prevratný liek v liečbe rakoviny pominuli. Akcie klesli

Akcie spoločnosti Merck klesli za jeden deň o 10 %, pretože farmaceutický gigant zrušil test sľubného lieku na rakovinu.

Farmaceutický gigant oznámil, že sa rozhodol odvolať fázu III testovania lieku proti rakovine Xevinapant. Vzhľadom na to, že išlo o hlavný projekt firmy vznikli pochybnosti o jej výskumných schopnostiach.

Zrušenie testovacej fázy III Xevinapantu TrilynX u pacientov s rakovinou hlavy a krku prišlo potom, čo nezávislý panel dospel k záveru, že liek pravdepodobne nesplní svoj primárny cieľ predĺžiť prežitie bez zdravotných rizík pacientov.

„Aj keď sme sklamaní týmito výsledkami, zostávame neoblomní v našom záväzku vyvíjať transformačné lieky v rámci nášho onkologického portfólia pre oblasti s vysokou neuspokojenou potrebou,“ uviedol vo vyhlásení globálny vedúci výskumu a vývoja spoločnosti Merck Danny Bar-Zohar.

Zatiaľ čo za prvú polovicu roka 2024 akcie firmy vzrástli asi o 5 percent, po oznámení sa počas jedného dňa prepadli o 10 percent.

Analytici zo spoločnosti Jeffries na čele s Brianom Balchinom predtým predpovedali, že Xevinapant by mohol dosiahnuť maximálny predaj 1,4 miliardy eur a predpovedali len 5% pravdepodobnosť, že posledná fáza testovania lieku TrilynX zlyhá.

Analytici Jeffries dodali, že neúspešná skúška spoločnosti Merck povedie k tomu, že investori začnú „spochybňovať schopnosti spoločnosti v oblasti výskumu a vývoja, najmä vzhľadom na nedávne zlyhanie štúdie Evobrutinib“, v dôsledku ktorého bola v decembri 2023 odvolaná fáza III štúdie lieku na roztrúsenú sklerózu.

Čítajte aj:

TikTok spúšťa platformu pre hudobné akvizície a partnerstvo

Výrobca elektromobilov Polestar expanduje na Slovensko

Spoločnosť Gilead s významnými výsledkami. Jej preventívna liečba HIV boduje

Spoločnosť Merck prvýkrát získala práva na vývoj a komercializáciu Xevinapant od švajčiarskej biotechnologickej firmy Debiopharm International SA v marci 2021 prostredníctvom dohody, na základe ktorej zaplatila 188 miliónov eur vopred a súhlasila so zaplatením ďalších 710 miliónov eur po dosiahnutí stanovených cieľov vývoja.

Očakáva sa, že farmaceutický gigant odpíše väčšinu zo svojej platby vo výške 188 miliónov spoločnosti Debiopharm. Spoločnosť zaznamená aj znehodnotenie vo výške približne 60 miliónov eur v súvislosti s ukončením štúdie v druhom štvrťroku tohto roku.

Xevinapant bol navrhnutý na zlepšenie tradičnej liečby rakoviny blokovaním skupiny proteínov – nazývaných inhibítory apoptózy (IAP) – ktoré zabraňujú odumieraniu rakovinových nádorových buniek počas chemoradiačnej terapie.

Sľubný liek bol testovaný u pacientov s ťažko liečiteľným lokálne pokročilým skvamocelulárnym karcinómom hlavy a krku v kombinácii s chemoradioterapiou a v roku 2020 dostal od amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv status Breakthrough Therapy.

 

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP