TikTok spúšťa platformu pre hudobné akvizície a partnerstvo

Kontroverzná video sociálna sieť TikTok sa chce stať aj investorom v hudobnom priemysle.

Sociálna sieť pre krátke videá založila tím pre investície do hudobného obsahu, ktorý má analyzovať a realizovať potenciálne obchody. Ako prvý o tom informoval Music Business Worldwide

TikTok v súčasnosti pre nové oddelenie najíma investičných vedúcich a strategických manažérov so sídlom v USA, pričom každý popis ponúkanej práce odhaľuje podrobnosti o záujme spoločnosti o nákup globálnych hudobných subjektov.

„TikTok Music Content Investment Team je novo vytvorený tím, ktorý sa zameriava na partnerstvo alebo akvizičné príležitosti v priestore hudobného obsahu na globálnej úrovni,“ stálo v pracovných inzerátoch. "Vyhodnocovanie príležitostí na trhu, realizácia partnerských alebo akvizičných projektov, vykonávanie podrobnej finančnej analýzy a ocenenie hudobného obsahu a súvisiacich aktív" sú súčasťou špecifikácií práce. Cieľom je podľa príspevkov „formovať budúcnosť hudobných podnikov TikTok“.

Čítajte aj:

Výrobca elektromobilov Polestar expanduje na Slovensko

Spoločnosť Gilead s významnými výsledkami. Jej preventívna liečba HIV boduje

Spustil sa colný súboj s Čínou. Malým investorom pomáha

Nie je zrejmé, o aký druh spoločností má TikTok záujem. Publikovanie, technológie a živé akcie by mohli byť žiadanými sektormi vzhľadom na ich rast.

Vývoj je ďalším dôkazom túžby TikTok rozšíriť svoj obchodný model. V roku 2022 spoločnosť spustila svoj vlastný nástroj na distribúciu hudby, ktorý vypláca licenčné poplatky umelcom, keď sú ich melódie použité v aplikácii. V tom istom roku sa objavili špekulácie okolo streamovacej aplikácie TikTok po tom, čo materská spoločnosť ByteDance podala žiadosť o ochrannú známku pre nástroj, ktorý by používateľom umožňoval nakupovať, prehrávať, zdieľať a sťahovať hudbu.

 

Beatshare.cz