Výrobca elektromobilov Polestar expanduje na Slovensko

Automobilový výrobca Polestar patriaci pod Volvo rozširuje svoju maloobchodnú sieť aj na Slovensko.

Automobilka na Slovensku ponúkne modely nielen online, ale aj prostredníctvom siete Polestar Spaces a servisných miest. Záujemcovia o vozidlá značky si tak dokážu konfigurovať výbavu a budú mať kde riešiť eventuálne poruchy zakúpených áut.

Polestar zrýchľuje svoju geografickú expanziu a v priebehu roku 2025 plánuje vstúpiť na sedem nových trhov. Okrem Slovenska je to aj Česko, Maďarsko, Poľsko, Thajsko, Brazília a hlavne Nemecko s Francúzskom. 

„Rozšírenie našich maloobchodných operácií o nových a existujúcich partnerov nám umožní osloviť viac zákazníkov,“ povedal Thomas Ingenlath, generálny riaditeľ Polestar.

Čítajte aj:

Spoločnosť Gilead s významnými výsledkami. Jej preventívna liečba HIV boduje

Spustil sa colný súboj s Čínou. Malým investorom pomáha

Idol malých investorov Roaring Kitty zvyšuje podiel v GameStop

Polestar je švédska značka elektromobilov so sídlom v Göteborgu. Jej autá sú dostupné online na 27 trhoch v Severnej Amerike, Európe, Ázii a Tichomorí.

Značka plánuje mať do roku 2026 zostavu piatich výkonných elektromobilov. Automobilka, ktorá dlho vyrábala iba športové pretekárske autá už vyrába elektromobily pre širokú populáciu. Projekt Polestar 0 podporuje cieľ spoločnosti vytvoriť skutočne klimaticky neutrálne sériovo vyrábané auto do roku 2030.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP