Idol malých investorov Roaring Kitty zvyšuje podiel v GameStop

Akcie spoločnosti GameStop v poslednom období mohutne nakupuje obchodník Keith Gill, známy ako Roaring Kitty. Vyvolalo to nával nákupu a nebývalé výzvy pre aktuálnu šťuku burzy.

Keith Gill alias Roaring Kitty sa preslávil jeho riskantnou stávkou proti hedgefondom z obdobia covidovej pandémie. Do nákupu akcií vtedy ako malý investor známy skôr jeho vlogmi na sociálnych sieťach dostal do úzkych hedgeových gigantov. Jeho vplyv na sociálnych sieťach sa prejavil tým, že ho napodobňovali davy fanúšikov.

Tým potom dohromady vytvorili takú významnú silu, že donútili hedgeových hráčov a platformy obchodujúce s nimi pristúpiť k podvodným praktikám. Tie potom čoskoro vďaka aktivite Roaring Kitty vyšli najavo a viedli k vyšetrovaniu niekoľkých známych finančníkov. Samotný Gill, ktorý na riskantné obchody stavil celý svoj majetok bežného občana, zarobil gigantické zisky. O tomto majstrovstve bol tiež natočený film Dumb Money.

Akcie GameStop po Gillovom návrate na sociálne médiá prudko vzrástli. Keith Gill tiež oznámil, že predal svoje call opcie s dátumom expirácie 21. júna 2024. Gill sa načas odmlčal a jeho znovuobjavenie na sociálnych sieťach vyvolalo automatické nasledovanie davu malých investorov.

Začiatkom júna 2024 spoločnosť GameStop uviedla, že predajom akcií získala vďaka rastu dopytu približne 2,14 miliardy dolárov. Výnosy použije na „všeobecné firemné účely, ktoré môžu zahŕňať akvizície a investície“.

Čítajte aj:

Američania v roku 2024 získali 1 miliardu dolárov na daňových úľavách na elektromobily

Bol prekonaný bod zlomu medzi chovnými a voľne ulovenými rybami

HPE vďaka umelej inteligencii zaznamenala veľký nárast príjmov

Roaring Kitty na webe vysielal živú analýzu hospodárenia Gamestop, kde opisoval svoje presvedčenie o budúcom raste hodnoty akcií Gamestop. Firma schválila novú investičnú politiku, ktorá spoločnosti umožňuje okrem iného investovať do majetkových cenných papierov. Predstavenstvo tiež udelilo novému šéfovi právomoc spravovať investičné portfólio.

Akcie GameStop v roku 2024 vzrástli o 59,8 %, čím prekonali zisk SPX indexu S&P 500 o 13,7 %.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP