Fico v rozhovore zase zavádzal. Pokračuje v očistnej PR

Bol to pokus o prevrat riadený prezidentom Andrejom Kiskom a neziskovkami Georga Sorosa. Róbert Fico vo veľkom rozhovore zase klamal. A vyslúžil si titulnú stranu.

Submisívnym a nedostatočne pripraveným prístupom sa o to postarali redaktori českého týždenníka Euro, ktorí konšpiračné teórie a lživé PR predsedu Smeru-SD bez kritiky posunuli do pozície hlavnej témy ekonomického týždenníka.

„Vláda Slovenskej republiky, ktorej som bol predsedom, bola spájaná s vraždou. Mňa vôbec nezaujíma asistentka. Predsa nemôže o fungovaní štátu rozhodovať existencia asistentky alebo jej minulosť. Vláda bola obvinená z toho, že má na svedomí vraždu novinára. Ja sa pýtam, čo sa bude diať teraz? Predstavte si, že zistíme, že to bolo všetko inak. Tak to mám zabúchat Pellegrinimu na dvere a povedať mu: Pán premiér, dovidenia? Všetko späť? Zakaždým, keď si niekto zmyslí zaútočiť na vládu, na ňu zaútočí? Takto to nemôže ísť ďalej,“ odpovedá Fico v časti rozhovoru.

Opakovane tak kopíruje PR strany, ktorá sa spojením vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej s podozreniami okolo úradu vlády a napojenia na mafiu, snaží vzbudiť dojem, že to, o čom Kuciak v poslednom texte písal nie je pravdou.

Vyšetrovanie vraždy pokročilo a zatiaľ nie je pravdepodobné, že by malo smerovať k talianskej stope. Róbert Fico, ale aj ďalší poslanci Smeru preto v posledných dňoch opakovane zaujali pozíciu ublížencov a situáciu prezentujú tak, že sa nič z toho, prečo ich vláda prešla rekonštrukciou, nezakladalo na pravde.

Čítajte ďalšie komentáre autora:

Syková zrkadlom Babišovho morálneho prerodu

Konšpirátor Babiš. Premiér blbec, či Orbánov učeň?

Nová smerácka TV? Pravda vzbudzuje obavy

To je však argumentačný faul a nemorálna marketingová hmla. Veľká časť toho, prečo sa Ficova vláda fatálne otriasla, sa potvrdilo. Hlavne to, že si na úrad vlády vybral za svoju pravú ruku postavičku zo šoubiznisu, ktorá mala veľmi blízky a osobný vzťah s predstaviteľmi talianskej Ndrànghety. Potvrdili sa aj ďalšie vzťahy vrcholových úradníkov z Ficovho okolia, či straníckych kolegov s mafiou. Najskloňovanejšie meno – Antonino Vadala bol pre tieto podozrenia po vražde novinára zatknutý a prevezený do Talianska, kde stojí pred súdom.

Ak Fico opakuje, že všetko prečo odstúpil boli lži, naopak klame sám.

Ako však v našom regióne platí, stačí lož opakovať a časť spoločnosti jej uverí. Spolieha sa na to PR Smeru, ktoré sa nečakane dostalo na titulku inak prestížneho Eura.

„A povedzte mi, prečo by sme mali ísť do predčasných volieb? Pretože si to želá neziskový sektor financovaný Sorosom? Alebo že si to želá slovenská prezident? V roku 2016 prebehli demokratické voľby, ktoré sme opäť dominantne vyhrali s takmer 30 percentami. Mojím cieľom tento rok na jar bolo stabilizovať situáciu, čo sa podarilo. Vláda je funkčná, parlament je funkčný, pripravujeme sa na voľby v roku 2020. Všimnite si, z čoho všetkého som bol obvinený. Hovorí dnes niekto o talianskej stope? Ja vám garantujem, že keby existovala, tak novinári majú toľko informácií aj zvnútra vyšetrovanie, že by to bolo každý deň na titulných stranách. Žiadna talianska stopa neexistuje,“ zopakoval expremiér podpásovku vo vydaní s titulkou „Socialista bez ľútosti“.

Opakovane sa potvrdzuje, že Česi majú o slovenskej scéne málo informácií, sú ešte stále zvyknutí na vyššiu politickú kultúru a kritiku zo slovenských médií považujú za prehnanú. Toto kolegom nevyšlo.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope