Kočnerova Korytnica stratila ďalšieho záujemcu

Kúpele Korytnica jednali na jeseň so záujemcom o ich oživenie. Investor však nezložil záruky.

Časť areálu Kúpeľov Korytnica, ktorá patrí kontroverznému podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, stále chátra. Pozemok patriaci jednej z Kočnerových schránkových firiem, naoko ovládaných inými osobami, Braxton Group, je už niekoľko mesiacov na predaj za cenu 2,5 milióna eur.

Na jeseň sa o lukratívny pozemok v prírode s rozlohou 72,4 tisíc metrov štvorcových prihlásil neznámy záujemca. Navzdory vážnemu záujmu však nesplnil podmienky realitnej kancelárie, ktorá vzhľadom ku predošlým kontroverziám okolo pozemku vyžaduje patričné záruky.

„Záujemca, ktorý mal záujem o kúpu si nesplnil zmluvnú podmienku a nezložil zálohu za Areál bývalých kúpeľov. Momentálne nemáme dohodnutého klienta na kúpu areálu,“ prezradil pre Biztweet realitný maklér Reality Alpia, ktorá areál predáva, Peter Maga.

Čítajte aj:

Kúpele Brusno chránia súdy. Fungujú ďalej

Kočnerove esemesky prešetruje prokuratúra

Kde všade mala pyramída z USA účty? U Kočnera aj Banke Populare

Areál kúpeľov, nechala firma Mariána Kočnera zchátrať. Kedysi vyhlásené kúpele v súčasnosti pred totálnou devastáciou ochraňujú len dobrovoľné sanácie ochranárov a majiteľov okolitých pozemkov.

Samotné budovy bývalých kúpeľov sú zrelé na strhnutie a z okolitých oddychových zón sú znečistené priestranstvá plné popadaných stromov. Lavičky či ihriská trpia vandalizmom a nefunkčné sú aj turistické trasy prechádzajúce areálom.

Firma Mariána Kočnera však neovládla celý areál. Stále funkčné sú vedľajšia plnička minerálnych vôd, ubytovňa a penzión Svätopluk.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope