Kúpele Brusno chránia súdy. Fungujú ďalej

Ďalšie z kúpeľníckych zariadení bojuje o prežitie. Kúpele Brusno sú v reštrukturalizácii. O tom prečo mlčia.

Ďalšie z kúpeľníckych zariadení bojuje o prežitie. Kúpele Brusno sú v reštrukturalizácii. O tom prečo mlčia.

Kúpele Brusno chránia súdy. O reštrukturalizáciu firmy požiadal Marián Sabó z Trebišova. Prečo, ostáva otázkou. Navrhovateľ reštrukturalizácie je v obchodnom registri uvedený ako majitel spoločnosti QJM. Tá je v likvidácii. Kontakt naň nie je verejný a nedá sa dohľadať.

 „Okresný súd v Banskej Bystrici povoluje reštrukturalizáciu dlžníka Kúpele Brusno a.s., so sídlom Kúpeľná 1/2, 976 62 Brusno, IČO: 31 642 314. Ustanovuje správcu JUDr. Ing. Veroniky Škodovej, so sídlom kancelárie Komenského 18B, 974 01 Banská Bystrica. Súd  vyzýva veriteľov aby prihlásili svoje pohľadávky v lehote 30 dní odo dňa povolenia reštrukturalizácie,“ konštatuje v rozhodnutí samosudkyňa Eva Mihálechová. 

Zoznam veriteľov zatiaľ nie je zverejnený. To či reštrukturalizácia ovplyvní aj počet zamestnancov firma nekomentovala. Na opakované emaily Kúpele Brusno nreflektovali až po dvoch týždňoch a to veľmi stručne. "Áno sme v reštrukturalizácií a chod prevádzky Kúpeľov Brusno to nijako neovplyvní," odpísala Lenka Sokolová, marketingovo-obchodná manažérka firmy. Na ďalší mail s doplňujúcimi otázkami prišla odpoveď vo forme titulnej strany Hospodárskych novín, ktoré už o problémoch firmy informovali. Okrem iného uvádzali, že v ohrození bude aj zhruba stopvka zamestnancov.

Kúpele každopádně prijímajú objednávky ďalej. Funguje aj recepcia, či internetové stránky. 

 

Čítajte viac:

Nepomohli ani štátne peniaze. Minerálku Kláštorná chránia súdy

Stavebnícky gigant uniká krachu. Doprastavu odklepli reštrukturalizáciu

Likérky sa chceli navzájom potopiť? Frucona podľa konkurencie kšeftovala s daňami