Zisk tvorcu hry Angry Birds vlani klesol o 73 percent

Fínskej spoločnosti Rovio Entertainment, tvorcovi populárnej elektronickej hry Angry Birds, klesol vlani zisk o 73 percent na desať miliónov eur

Fínskej spoločnosti Rovio Entertainment, tvorcovi populárnej elektronickej hry Angry Birds, klesol vlani zisk o 73 percent na desať miliónov eur. Mohli za to nižšie príjmy z licencií a prepad záujmu o spotrebný tovar, ako sú hračky a odevy. Firme sa tiež stále nedarí zopakovať úspech pôvodnej hry Angry Birds, ktorú predstavila v roku 2009, uviedla agentúra Reuters.

Zisk pred zdanením, odpismi a úrokmi klesol firme o 56 percent na 17 miliónov eur. Celkové príjmy firmy sa znížili o deväť percent na 158,3 milióna eur. Príjmy z mobilných hier sa však zvýšili o 16 percent na 110,7 milióna eur vďaka novým hrám ako Jolly Jam a Angry Birds Stella Pop! Počet stiahnutí činil 600 miliónov.

 

 

"Predaj vedľajších výrobkov pre spotrebiteľov sa nevyvíjal podľa nášho očakávania a určite sme nespokojní s výsledkami nášho licenčného podnikania," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Pekka Rantala. Dodal však, že verí v lepšiu budúcnosť, a sľúbil, že príde v najbližších mesiacoch s novými partnerskými dohodami týkajúcimi sa filmu.

 

Čítajte aj: Startup, který si získal giganty. Easy Redmine boduje v celém světě

 

Firma s cieľom stať sa zábavnou značkou, podobne ako Walt Disney, expandovala so značkou Angry Birds tiež do televízneho seriálu, na vzdelávacie detské ihriská a pracuje na animovanom filme, ktorý by mal mať premiéru v roku 2016.

 

 

Firma tiež začala prispôsobovať svoje hry čínskemu trhu v spolupráci s tamojšou firmou Kunlun. Teraz plánuje tiež novú hru len pre japonský trh. Rovio vlani zrušilo približne 110 pracovných miest, teda 14 percent svojej pracovnej sily.

 

 

Čítajte aj: 

Startup, který si získal giganty. Easy Redmine boduje v celém světě

Startupem vzhůru ke snům. STRV dobývá Ameriku

Košičan preráža vo svete piva. Prestíž získava aj v zahraničí

Startup, který přinesl život. Feedo na internetu pečuje o maminky 

Orange rokuje s Netflixom. Na Slovensku by mohli predávať spoločný produkt

Sony: Herní konzoli vlastní třetina českých domácností

Kellnerův O2 na Slovensku definitivně uspěl v miliardovém sporu