B. Riley súhlasila s predajom Great American za takmer 400 miliónov dolárov

Akcie B.Riley rastú po tom, čo firma súhlasila s predajom Great American do rúk Oaktree. Transakciu za 400 miliónov dolárov hodnotia investori pozitívne.

Generálny riaditeľ B. Riley Financial Inc. Bryant Riley oznámil dohodu o predaji Great American správcovi aktív Oaktree Capital. Akcie B.Riley krátko potom vzrástli o 18 percent a pozitívnu trajektóriu držia naďalej.

B.Riley uviedla, že dostane asi 203 miliónov dolárov v hotovosti, 183 miliónov dolárov v preferovaných jednotkách triedy B novej holdingovej spoločnosti pre Great American a asi 47 % nového kapitálu triedy A.

Transakcia bola schválená predstavenstvom oboch spoločností a očakáva sa, že bude uzavretá vo štvrtom štvrťroku 2024.

Bryant Riley, predseda predstavenstva a spoluriaditeľ spoločnosti B. Riley, uviedol, že rozsah a odborné znalosti spoločnosti Oaktree v oblasti alternatívnych investícií by boli dobrou kombináciou s Great American Group a jej pozíciou poskytovateľa nakladania s aktívami, finančného poradenstva a realitných poradenských služieb.

Great American vykonáva oceňovanie a likvidačné služby pre spoločnosti v núdzi a od roku 2014 je súčasťou B. Riley.

Akcie B. Riley klesli v roku 2024 o 79 % a prepadli sa v auguste 2024 po tom, čo banka oznámila, že pozastavuje dividendu čiastočne kvôli dopadu pôžičky, ktorú poskytla, aby pomohla bývalému generálnemu riaditeľovi Franchise Group Inc., Brianovi Kahnovi, získať túto spoločnosť v minulom roku.

Čítajte aj:

Belgický investičný fond Mitiska REIM investuje do slovenských retail projektov

Rio Tinto kupuje Arcadium Lithium za 6,7 miliardy dolárov

Kto vsádza na technológie? Generácia Z a seniori

Banka tiež uviedla, že bola v júli 2024 predvolaná SEC v rámci vyšetrovania Kahna zo strany regulátora.

Správy o vyšetrovaní Kahna zo strany SEC a jeho údajnom pochybení v hedgeovom fonde Prophecy Asset Management „pomohli k vytváraniu ďalších problémov pre túto investíciu, a to napriek skutočnosti, že tieto obvinenia nesúvisia s [Franchise Group] alebo B. Riley,“ uviedla samotná banka .

Medzi maloobchodné značky Franchise Group patria Vitamín Shoppe, Pet Supplies Plus a nábytkárska spoločnosť American Freight. Začiatkom tohto roku predala Sylvan Learning spoločnosti Unleashed Brands. Spoločnosti Conn's predala aj nábytkársku firmu Badcock. V júli 2024 spoločnosť Conn's vyhlásila bankrot.

 

Tomáš Lemešani

Máte záujem o informačný spravodajský servis z investičného prostredia alebo analýzu trhu na kľúč podľa Vašich požiadaviek? Napíšte na kontakt@businesspr.eu

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZP