Rio Tinto kupuje Arcadium Lithium za 6,7 ​​miliardy dolárov

Rio Tinto uzavrela dohodu s cieľom kúpiť Arcadium Lithium. Rozširuje tak svoje portfólio zamerané na trend globálnej energetickej transformácie.

Globálna ťažobná spoločnosť za 6,7 miliardy dolárov kupuje prístup k rozsiahlym projektom ťažby a spracovania lítia a ďalších vzácnych kovov.

Akcie Arcadium Lithium krátko po oznámení obchodu vzrástli o 30 %. „Akvizícia Arcadium Lithium je významným krokom vpred v dlhodobej stratégii Rio Tinto. Vytvára vedľa našich hlavných operácií s hliníkom a meďou prvotriednu lítiovú spoločnosť, ktorá dodáva materiály potrebné pre energetickú transformáciu,“ uviedol generálny riaditeľ Rio Tinto Jakob Stausholm.

Čítajte aj: 

Kto vsádza na technológie? Generácia Z a seniori

Stellantis obmedzila výhľad ziskových marží. Zasiahlo to celý sektor

Rio Tinto uviedla, že očakáva zriadenie špičkových lítiových hubov v Argentíne a kanadskom Quebecu a stane sa lídrom na trhu v spracovaní lítia. Očakáva, že 10 % ročné tempo rastu lítia povedie k deficitu konkurenčných dodávok.

Rio Tinto uviedla, že zlúčená spoločnosť bude mať druhú najvyššiu kapacitu dodávok v porovnaní s konkurentmi vrátane Albemarle Corp.

 

Tomáš Lemešani

Máte záujem o informačný spravodajský servis z investičného prostredia alebo analýzu trhu na kľúč podľa Vašich požiadaviek? Napíšte na kontakt@businesspr.eu

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZP