Belgický investičný fond Mitiska REIM investuje do slovenských retail projektov

Belgický realitný fond Mitiska European Real Estate Partners 3 rozširuje investície v strednej a východnej Európe. Investuje aj do retail projektov na Slovensku. Naposledy do projektu v Liptovskom Mikuláši.

Okrem investície do OC Point Liptovský Mikuláš, kde fond nakúpil polovičný podiel, v uplynulej dobe kupoval aj 70 percent OC Sládkovičovo s.r.o., 50 percent OP Centrum Retail 2 s.r.o., OP Centrum Retail 4 s.r.o. a OP Centrum Retail 5 s.r.o. Polovicu drží aj v OP Centrum Retail Skalica s.r.o. 

Mitiska REIM v poslednom období cieli na navýšenie prostriedkov alokovaných do strednej a východnej Európy, keď výrazné akvizície smerovali napríklad do Poľska a Česka. Naopak v Portugalsku, či Belgicku spoločnosť projekty predávala. 

Na investície v rámci tretieho kľúčového fondu riadeného investičnou firmou Mitiska REIM spoločnosť od externých investorov získala 168 miliónov eur. Okrem členov vedenia Mitiska Group do fondu investujú hlavne správcovia penzijných fondov, poisťovnícke spoločnosti a skupina rodinných fondov a jednotlivých investorov. Ich identita je vďaka forme investičných zmlúv navonok do značnej miery anonymizovaná. 

Čítajte aj: 

Rio Tinto kupuje Arcadium Lithium za 6,7 miliardy dolárov

Kto vsádza na technológie? Generácia Z a seniori

Stellantis obmedzila výhľad ziskových marží. Zasiahlo to celý sektor

Celkovo investičné fondy spravované Mitiska REIM spravujú investície v objeme 670 miliónov eur. Fond sa snaží čo najviac diverzifikovať a až 77 percent investícií je alokovaných v minimálne dvoch podfondoch.  

Slovenské investície vznikajú v spolupráci s OPC Group, ktorá belgickej investičnej firme predáva podiely v slovenských uvádzaných projektoch. Konečnými užívateľmi výhod OPC Group sú podľa Finstatu Peter Šebo a Branislav Šebo.

 

Tomáš Lemešani

Máte záujem o informačný spravodajský servis z investičného prostredia alebo analýzu trhu na kľúč podľa Vašich požiadaviek? Napíšte na kontakt@businesspr.eu

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZP