Ako sa nepopáliť pri výbere plávajúcej podlahy

Ich najväčšou zbraňou je stabilita, nech vás teda nemýli ich názov. Ten je odvodený od spôsobu, akým sa pokladajú, nie od pohyblivosti. Pozor však na správny výber materiálu.

Ich výber nepatrí medzi najväčšie rébusy pri zariaďovaní domácnosti, no z dlhodobého hľadiska ide o dôležitú záležitosť. Ide o viacročnú investíciu, preto je na mieste, aby plávajúca podlaha spĺňala vami požadované vlastnosti. V tomto smere hrá hlavnú úlohu materiál, ale aj priestor, kde bude umiestnená.

Laminátové podlahy ako najpopulárnejšia varianta

Najväčšej popularite sa tešia laminátové podlahy tohto druhu. Ide o najlacnejšiu a najdostupnejšiu cestu v našich končinách. Poteší vás pestrá škála vzorov, a to v rámci štruktúr aj povrchu. Slováci obľubujú imitácie dreva, ale aj z kameňa či dlaždíc. Pri správnom výbere môže byť podlaha od prírodného dreva na nepoznanie. Siahnuť však môžete aj po drevenej podlahe. Tie sú odporúčané do priestorov, ktoré sú častejšie využívané, napríklad obývačka. Pozor ale na ich nadmerné zaťažovanie. Treťou častou možnosťou je vinyl. Považujeme ho za najviac progresívny materiál pri plávajúcich podlahách. Bonusom je možnosť pokladania celoplošným lepením, experimentovať môžete aj samolepiacimi dielmi. V tomto prípade ich môžeme označiť za takmer bezúdržbové.

Základom je priestor ich využitia

Ešte pred kúpou plávajúcej podlahy zvážte hlavne to, do akého typu priestoru ju budete pokladať. Hlavné obytné priestory si budú vyžadovať skôr drevené prevedenia hlavne pre ich tepelné vlastnosti. Kuchyne a kúpeľne sú vhodné napríklad aj pre bambusové podlahy, ktoré sú odolné voči vlhkosti. Verejné priestory, ale dokonca aj športoviská sú ideálne pre laminátové plávajúce podlahy pre ich nízku finančnú náročnosť a vysokú odolnosť. Špecialista na dvere a podlahy Modos.sk ponúka rôzne farebné prevedenia, vďaka čomu si môžete vybrať práve ten odtieň a vzor, ktorý sa hodí do vášho interiérového dizajnu.