Bransonov sen sa rozbieha pomaly. Zbohatlícke lety do kozmu zatiaľ prerábajú

Kozmické výlety Richarda Bransona zatiaľ nevzlietli ku hviezdam. Virgin Galactic zaznamenáva malý príjem a hodnota akcií klesá.

Spoločnosť Virgin Galactic Holdings Inc. uviedla, že v prvom štvrťroku 2024 dosiahla príjmy vo výške 2 miliónov dolárov, väčšinou z komerčných letov do vesmíru a členských poplatkov od budúcich vesmírnych turistov.

Virgin Galactic tak oznámila nižšie než očakávané príjmy. Spoločnosť zaoberajúca sa vesmírnym cestovným ruchom vykázala stratu 102 miliónov amerických dolárov, čiže 25 centov na akciu, čo bolo menej ako strata v prvom štvrťroku 2023 vo výške 159 miliónov dolárov alebo 57 centov na akciu.

Analytici oslovení spoločnosťou FactSet očakávali za štvrťrok stratu 29 centov na akciu. Tržby Virgin Galactic zodpovedali konsenzu FactSet. Spoločnosť Virgin Galactic dosiahla za druhý štvrťrok príjmy vo výške približne 3,5 milióna dolára, zatiaľ čo FactSet očakávala výsledok 3,8 milióna.

Čítajte aj:

Rubrik si v IPO trúfa na 713 miliónov dolárov

Existuje, alebo nie? Tesla padá po správach, že nepripravuje lacnejší model

Stávkové kancelárie prvýkrát po pol roku favorizujú v amerických prezidentských voľbách Bidena

Na rozpačité výsledky reagujú aj investori. Akcie Virgin Galactic zatiaľ tento rok stratili 59 % ich hodnoty.

Virgin Galactic vznikla v roku 2004. Venuje sa predaju a realizácii krátkych suborbitálnych letov v rámci vesmírnej turistiky. Jej zakladateľmi sú britský magnát, miliardár Richard Branson a konštruktér prvého súkromného raketoplánu SpaceShipOne Burt Rutan.

 

Tomáš Lemešani

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope alebo darom na Číslo účtu:1027300577/5500 IBAN: CZ1455000000001027300577 BIC/SWIFT: RZBCCZPP