Slovenské podniky to po prvom roku nezabalia. Je za tým aj byrokracia

Keď sa rozhodnú založiť podnik, vydržia. Slovenské podniky majú dobré výsledky prežitia v prvom roku.

Podniky na Slovensku majú podľa nového výskumu 8. najväčšiu šancu prežiť prvý rok spomedzi krajín Európskej únie (EÚ) s mierou prežitia 84,50 %!

V rámci svojej globálnej správy o podnikaní, Utility Bidder analyzoval mieru prežitia podnikov za prvý rok v celej EÚ. Prišiel k záveru,, že 82,5 % podnikov celej Európy prežije prvých 12 mesiacov. Slovensko je na tom o čosi lepšie než tento priemer.

Prieskum, ktorý nájdete na tomto linku však nebral do úvahy špecifiká jednotlivých krajín. Z objektívneho hľadiska je tak za slovenskou udržateľnosťou aj byrokracia. Založiť podnik je pomerne náročné. Náročné je aj podnik likvidovať. Preto v slovenskom obchodnom registri prežíva množstvo podnikov, ktoré nevykazujú výraznú, alebo dokonca žiadnu činnosť.

Čítajte aj:

Pre inovátorov. Čo musí spĺňať technická norma?

Slovenská, európska a medzinárodná technická norma. Aké druhy technických noriem poznáme?

Po analýze miery prežitia podnikov v EÚ má Litva najnižšiu mieru prežitia v prvom roku, a to 64,2 %. Holandsko bolo hodnotené ako najlepšia krajina na svete na začatie nového podnikania s obchodným skóre 8,49 z 10. Región vysoko skóroval v aspektoch, ako je zamestnanosť, vzdelanie a 1-ročné prežitie.

Islanďania sú spomedzi krajín OECD najviac zamestnateľní, s mierou zamestnanosti 83 %. Najvyšší priemerný plat má Luxembursko (61 695 libier), nasleduje Írsko (61 657 libier), Nórsko (53 919 libier), Švajčiarsko (51 981 libier) a Spojené štáty americké (50 622 libier).

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope