Armáda ustúpila z plánu tréningového centra pre vrtuľníky

Predošlé vedenia ozbrojených síl chceli budovať tréningový areál pre vrtuľníky. Po rýchlejšom projekte súkromníka plány škrtli.

Ozbrojené sily Slovenskej republiky už neplánujú výstavbu nového tréningového centra pre pilotov vrtuľníkov. Vyplýva to z vyhýbavých odpovední ministerstva obrany, ktoré sa k zrušeným plánom nechce vyjadrovať.

„Výcvik pilotov vrtuľníkov UH60M Black Hawk je zabezpečený v internej réžii Ozbrojených síl Slovenskej republiky v zmysle plánu výcviku,“ stroho na otázky Biztweetu odvetila hovorkyňa Ministerstva obrany Slovenskej republiky Danka Capáková.

Výcvik je vykonávaný pod taktovkou Vrtuľníkového krídla Prešov. Práve prešovský areál bol však predošlými vedeniami obrany označovaný za nedostatočný a rezort hovoril o potrebe výstavby nového výcvikového strediska.

Čítajte aj:

Vláda má nový projekt pre bývanie Rómov

Európska únia bude riešiť kupované diplomy

Bezplatný lístok od EÚ chcelo 1260 Slovákov

Všetko sa zmenilo zrejme po rýchlejšej aktivite súkromníka. Slovak Training Academy patriaca pod MSM Group českého miliardára Jaroslava Strnada postavila v Košiciach výcvikové stredisko, kde okrem súkromníkov cvičia aj príslušníci zahraničných armád.

Dlho sa polemizovalo o tom, že tam napokon budú cvičiť aj slovenskí vojaci. Z odpovede ministerstva obrany však vyplýva, že tomu tak nie je a vojaci cvičia naďalej v podmienkach, ktoré predtým označovali za nedostatočné.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope