Biztweet Exclusive: Slovenské emócie a české kauzy okolia Babiša

Marec priniesol výraznú kryštalizáciu vzťahov špekulantov, oligarchov a politikov. Verejné dianie zase rozhýbali emócie burcované populistami.

 

Na Slovensku je príčinou hlavne prezidentská voľba. Tá priniesla zbúrené emócie hlavne obyvateľstva ovplyvneného ultrapatriotistickými konzervatívnymi populistami. Rozpoltenej spoločnosti nepomáha ani vystupovanie expremiéra Roberta Fica, ktorý po všetkom čo sa v poslednom roku stalo stupňuje útoky na média.

Ani na pozadí turbulentných spoločenských pnutí sa však biznis nezastavuje. Teda komu ako. Zatiaľ čo za kontroverzné exporty zbraní Czechoslovak group do Izraela, ktoré v minulosti končili v embargovanom Azerbajdžane ručí izraelská vláda, malí podnikatelia z východu Slovenska Venus zatvárajú výrobu.

Českom zase hýbe ďalšia kauza blízkeho okolia Andreja Babiša. Jaroslav Faltýnek a jeho blízki spolupracovníci mohli podľa policajnej verzie ovplyvňovať rozhodnutie regulačného úradu pri schvaľovaní podpisu mýtneho tendru. V hre mali byť aj ďalšie provízie členov brnenskej bunky protikorupčného hnutia ANO za dohadzovanie mestských a krajských zákaziek.

Korenisté je aj posudzovanie plánu premiérovho holdingu Agrofert, ktorý je behom schvaľovania masívnej českej expanzie na Slovensku vyšetrovaný pre podozrenia z porušenia protimonopolných pravidiel pri nákupe bratislavskej a žilinskej pekárne.

Biztweet Exclusive: Expanzie v biznise a záhadné schránky

Biztweet Exclusive: Začiatok roka plný biznisu oligarchov

Svoje miesto v Biztweet Exclusive si našiel aj lobbista Miroslav Černošek, mafián František Mrázek, či ľudia bojujúci o zmenky skorumpovaného nebohého Jána Duckého.

Hľadáte dobré čítanie o kauzách, ktoré hýbu dianím, prepojeniach politikov a oligarchov, či pohľad za oponu biznisu? Biztweet Exclusive to všetko obsahuje.

Kúpou magazínu taktiež podporíte žurnalistickú tvorbu nezávislého projektu, ktorý sa venuje investigatívnej žurnalistike a chýbajúcim ekonomickým analýzam v nej.

Marcové číslo nájdete na tomto linku, alebo v našom eshope. Pred nákupom stačí podstúpiť rýchlu registráciu, kde nám postačuje váš email.