Dankova tragikomédia a ďalšie krimi

Potvrdilo sa to, čo bolo zo správania Andreja Danka zrejmé a vynorili sa ďalšie kriminálne podozrenia. Týždeň očami Biztweetu priniesol ďalšie závažné zistenia.

A to aj napriek pozitívne vyznievajúcim highlightom. Medzi tie iste patrí úspech právnikov zastupujúcich Slovensko v desať rokov trvajúcom spore so spoločnosťou Achmea. Týkal sa zákazu zisku zdravotných poisťovní. Nemecký najvyšší súd zrušil arbitrážne rozhodnutie proti Slovenskej republike. Podľa výkladu štátu to znamená, že Slovensko nemusí odškodniť akcionára Unionu zdravotnej poisťovňe.

Ešte dlhšie sa čakalo na verdikt Okresného súdu v Bratislave, ktorý odsúdil Ladislava Bašternáka za dvojmiliónovú neoprávnenú vratku DPH. Trest prepadnutia majetku ho však minul a bude sa rozhodovať o jeho odvolaní. Spravodlivosť však konečne začala konať a vyšetrovatelia pracujú aj na ďalších podozreniach „nášho človeka“.

Rozhodne zaujímavý je aj krok prokuratúry, ktorá vrátila prípad vraždy Ernesta Valka vyšetrovateľovi. Dôvod nekomentuje, no samotný fakt podporuje množstvo konšpirácií o tom, kto mohol byť za vraždu významného právnika zodpovedný.

Čítajte aj:

Falošné hry a prehry vládnych politikov

Rozrastený trh s vraždami a tichá orbanizácia RTVS

Podobne mrazivé sú aj nové podozrenia týkajúce sa Aleny Zsuzsovej, obvinenej z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Tá sa mala objaviť aj v prípade vraždy mladého právnika a mestského poslanca v Žiari nad Hronom Mareka Rakovského, ktorý vybuchol vo svojom aute v roku 2013. Indície ukazujú na to, že bol zapletený do eurofondových podvodov a jeho vražda mohla súvisieť so snahou zakryť hlavných páchateľov.

Ani posledných 7 dní nebolo bez pokračovania smutno-smiešnej telenovely okolo rigoróznej práce Andreja Danka. Šéf parlamentu po tlaku verejnosti nechal prácu odtajniť. Dankova práca z roku 2000 sa zhoduje s rigoróznou prácou Daniela Pisáka z roku 2001. Obaja sú pritom podozriví, že ju celú okopírovali od predošlého autora. Učitelia univerzity teraz žiadajú titul predsedu Národnej rady preveriť.