Putinovi motorkári s novým sídlom na Slovensku

Motorkársky klub Noční vlci, známy blízkosťou ku Kremľu a šírením proruskej propagandy v Európe, bude sídliť neďaleko Trnavy.

Nové európske sídlo vyrastie v novostavbe na kraji obce Dolná Krupá. Motorkársky klub to pre agentúru Tass potvrdil s tým, že sa pre Slovensko rozhodli pre vrúcne prijatie a veľký počet slovenských fanúšikov.

Nočných vlkov na Slovensku podporila pri predošlých prejazdoch skupina extrémne pravicových aktivistov, ale aj pracovníci ruskej ambasády. Podobný úspech zožali aj v Česku a Maďarsku, naopak v Poľsku im prejazd pre provokácie zakázali.

Klub je kontroverzný častým prekrúcaním histórie a zámernými protizápadnými provokáciami v oblastiach, ktoré ležia na hraniciach s Ruskom. Známe je aj video z mája 2016, na ktorom šéf motorkárskeho gangu Noční vlci Alexandr Zaldostanov v rozhovore s novinárom Radio Free Europe/Radio Liberty odmieta, že by Stalin a Hitler na začiatku druhej svetovej vojny uzavreli pakt o neútočení.

Čítajte aj:

Hodnota života podľa kapitána Danka

Môj milý Putin, som očarená, túžim byť v tvojom náručí

Zaldostanov opakovane vyzýva na ozbrojené a doslova krvavé útoky na Ukrajine, či v Pobaltí. Ruský prezident Vladimir Putin gang sponzoruje, je jeho čestným členom a so Zaldostanovom udržiava kamarátsky vzťah.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope