Babiš zažaluje Slovensko

Andrej Babiš do 15.6.2018 zažaluje Slovensko na Európskom súde pre ľudské práva.

Povedal to tesne po druhom menovaní premiérom Českej republiky. „Do 15.6. podám žalobu na Slovenskú republiku na Európskom súde pre ľudské práva,“ uviedol Andrej Babiš na tlačovom brífingu po menovaní prezidentom Milošom Zemanom.

Žalobou chce napadnúť neúspech na slovenskom Ústavnom súde, ktorý zrušil predošlé verdikty súdov nižších inštancií, ktoré Babišovo vedenie v archívoch ŠtB označili za neoprávnené.

Z Bureše Babišem viete objednať v eshope, alebo jednoduchým mailom na adrese marketing@biztweet.eu. K dispozícii je aj slovenská verzia Z Bureša Babišom.

„Nie je pravda, že som súd prehral, je to lož. Vyhral som a vyhrám znovu,“ tvrdí Babiš.

Čítajte aj:

Z Bureša Babišom: Kde to všetko začalo a kde vznikol zárodok oligarchu

Z Bureša Babišom sa dostala medzi tisíc čitateľov

Český premiér a veľkopodnikateľ Andrej Babiš sa s Ústavom pamäti národa, ktorý archív spravuje súdil 6 rokov, o to, či je oprávnene vedený vo zväzkoch ŠtB.

Ústavný súd vyriekol verdikt, že ÚPN ako správca archívov je pravdivou autoritou, nikto ho za archívovanie spisov, ktoré komunistická tajná polícia nestihla zničiť, nesmie žalovať a trestať.

Súd zároveň konštatoval, že výpovede agentov komunistickej ŠtB, na ktorej stála Babišova obhajoba, nemožno považovať za relevantné. Stalo sa to, čo mnohí tvrdia od začiatku – „eštébák“ má podľa prísahy neprezradiť pravdu, jeho morálna rovina je veľmi otázna a možno ho podozrievať, že za odplatu, či so snahou ochrániť svoju osobu bude klamať aj pod prísahou.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope