Zbližovanie CEFC a finančníkov z Rockaway Capital pokračuje

Spoločnosť CFC, ktorá patrí do čínskeho konglomerátu CEFC spoločne s Rockaway Capital preberá firmu European Bridge Travel.

O ohlásenom obchode informuje európsky regulátor. Ide tak o ďalšiu spoluprácu po tom, čo CEFC s Rockawayom ovládli nemeckú online cestovnú agentúru AIDU. Rockaway už v minulosti pripustila rozvoj spolupráce s čínskymi partnermi.

Za spoločnosťou European Bridge Travel stojí podnikateľ Jakub Havrlant. Ten je tiež na čele Rockaway Capital, ktorá European Bridge Travel používa ako investičný nástroj do online cestovných služieb.

Čítajte aj:

Finančníci z J & T a PPF idú po stopách Penty. Ovládli lekársku poradňu

Vznik novej superskupiny Mall Group: najvýznamnejšia investícia Rockaway Capital

Podľa hovorkyne skupiny čínska CEFC do Rockawayu nevstupuje. Spolupráca sa teda zatiaľ týka zrejme len online cestovných produktov. "CEFC do Rockaway určite nevstupuje. Rockaway je od začiatku svojho pôsobenia vlastnená Jakubom Havrlant ako hlavným akcionárom," uvádza pre Biztweet hovorkyňa Rockaway Capital Michaela Papežová.

Peniaze Rockaway Capital pochádzajú z investícií E-commerce holdingu. Ten ovládajú Daniel Křetínský, skupina PPF Petra Kellnera a Patrik Tkáč. Vďaka peniazom finančníkov došlo napríklad ku gigantickým akvizíciám Mall.cz a Heureka.cz za viac ako 200 miliónov eur.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope