Finančníci z J & T a PPF idú po stopách Penty. Ovládli lekársku poradňu

Skupina Rockaway Capital, ktorá s miliardami českých korún v rukách skupuje jeden eshop za druhým teraz ovládla portál ulekare.cz. Zrejme ide o krok, ktorý má uživiť nádej na širšie expanziu do zdravotníctva

Skupina Rockaway Capital, ktorá s miliardami českých korún v rukách skupuje jeden eshop za druhým teraz ovládla portál ulekare.cz. Zrejme ide o krok, ktorý má uživiť nádej na širšie expanziu do zdravotníctva.

Rockaway Capital, ktorú vlastní Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investičná skupina PPF Petra Kellnera ovládol českú zdravotnú online poradňu ulekare.cz. Internetová zdravotnícka poradňa vznikla v roku 2011, od tej doby sa z nej stala údajne najnavštevovanejšia stránka o zdraví v Českej republike. Pacientom na otázky cez webové rozhranie či mobilnú aplikáciu odpovedá takmer 200 lekárov, medzi ktorými sú praktickí lekári a desiatky špecialistov.

Rockaway Capital

Skupina Rockaway Capital, ktorá s miliardami českých korún v rukách skupuje jeden eshop za druhým teraz ovládla portál ulekare.cz. Zrejme ide o krok, ktorý má uživiť nádej na širšie expanziu do zdravotníctva

 

Po novom môžu lekári s užívateľom nielen konzultovať jeho zdravotný stav, ale rovno ho objednať do spolupracujúceho zdravotníckeho zariadenia. V spolupráci s investičnou skupinou Rockaway si s už existujúcimi zdravotníckymi zariadeniami trúfajú komplexne postarať sa až o 10 miliónov poistencov.

Ide teda o ďalšie zostrenie boja na poli zdravotníctva. Okrem Agelu Tomáša Chrenka a Penty už o sektor prejavuje eminentný záujem Hartenberg fond Andreja Babiša.

Čítajte aj:

Vznik novej superskupiny Mall Group: najvýznamnejšia investícia Rockaway Capital

Finančníci zaberajú tiež virtuálny priestor. Zarábajú miliardy

--

Krok Rockaway Capital pripomína snahu zaistiť nádej na lepšie pozície skupín J & T a PPF. V minulosti urobila niečo podobné Penta, keď odkúpila najväčšia hodnotiaca web lekárov na slovenskom lekar.sk.

Rockaway Capital počas posledného roka ohlásil výrazný nájazd finančníkov na všetko čo má na internete hodnotu. Kúpil Mall.cz a Heureka.cz za viac ako 200 miliónov eur, v prepočte asi 5,4 miliardy korún. Ide o jednu z najväčších regionálnych transakcií v maloobchode za posledné roky.

 

 

Biztweet

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454