Finančníci zaberajú tiež virtuálny priestor. Zarábajú miliardy

Eshopy, donášky jedál a ďalšie online služby. Finančníci okolo J&T a PPF sa pustili do biznisu na internete. Rýchlo zaberajú trh

E-commerce Holding, za ktorým stoja finančníci Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a skupina ďalších investorov z finančných skupín J&T a PPF má za sebou výrazný minuloročný nájazd na podniky, zaoberajúce sa internetovým predajom.

Rekordmanom portfólia je eshop s lifestylovým tovarom Vivantis, ktorý medziročne vyrástol o 40 percent a dosiahol EBITDA 28 miliónov korún. "Darilo sa aj špecialistovi na detský tovar „Proděti“, kde nárast predstavoval až 230 percent. Dôkazom úspešnej konsolidácie v rámci skupiny sú celkové tržby, ktoré presiahli štyri milliard korún," konštatuje hovorkyňa E-commerce Holding Daniella Kopova.

V minulom roku bol z pohľadu finančnického internetového holdingu prelomový hlavne z hľadiska vstupu do obchodu so silnou pozíciu na trhu - CZC.cz. Internetový obchod zameraný na predaj PC tovaru dosahuje ročné tržby blížiace sa trom miliardám korún. "Medzi čiastkové úspechy patrí tiež májové spustenie vlastného projektu Koloniál s online predajom potravín, ktorého široký sortiment zaberá polovicu skladovej plochy v centrálnom sklade v Rudné," dopĺňa Koppova.

Internetový holding zmenil pôvodnú stratégiu. Tá mala za cieľ dať dohromady špecializované e-shopy v odvetví ako je móda, elekronika alebo detský tovar. "V súčasnej chvíli sa už nesústredíme len na jeden konkrétny, špecializovaný biznis, ale snažíme sa pracovať na portfóliu plnom rôznorodých značiek, ktoré zákazník nájde pod jednou strechou. Moderné e-commerce už nie je len o e-shopoch, dôležité sú inovácie v službách a komplexnosť," vysvetľuje Daniella Kopova.

Čítajte aj: 

"Ruský facebook" VK.com láka českých xenofóbov aj stalinistov

Seznam vlani bodoval hlavne mapami. Google vedie v mobilite

Piano prechádza zmenami. Zameria sa na biznis softvér

--

V prípade holdingu však neide len o trendový biznis. Expanzia E-commerce Holdingu je zapríčinená masívnym kapitálom. Za spoločnosťou, ktorá zamestnáva už 600 ľudí stoja finančníci Křetínský, Tkáč, finančné skupiny J&T a PPF Petra Kellnera.

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb