Čína dáva štátnemu Cargu novú nádej. Nemuselo by byť závislé od ocele

Hodvábna cesta ako náhrada za pád železa? Objem a štruktúra zákaziek štátneho nákladného železničného dopravcu Železničná spoločnosť Cargo Slovakia sa môže v budúcich rokoch výrazne zmeniť.

Vplyv na fungovanie štátnej spoločnosti bude mať hlavne ďalší vývoj medzinárodného obchodného projektu One belt one road. Takzvaná obnova Hodvábnej cesty smie slovenským železničiarom priniesť nové zákazky na prepravu tovaru medzi Východom a Západom

„ZSSK CARGO v rámci projektu Nová hodvábna cesta vyvíja viaceré obchodné aktivity, a to najmä v súvislosti s ponukou svojich služieb ako železničného nákladného dopravcu a posilnením výkonov TKD Dobrá,“ uvádza pre Biztweet hovorkyňa Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia Silvia Kuncová.

Nová Hodvábna cesta má na koľajniciach prechádzať územím Číny a podľa posledných informácií končiť v Španielsku. Má ísť o objemovo najväčší prúd prepravy tovaru medzi Európskou úniou a Pekingom. Krajiny Vyšehradu bojujú nielen o dodávateľské zapojenie do projektu, ale aj o to, aby cez ne viedla infraštruktúra, ktorá bude odhadom stáť asi 40 miliárd eur.

Pre rozvoj projektu na Slovensku, nielen z pohľadu železničiarov, bude kľúčové ďalšie zviditeľňovanie Slovenska ako vstupnej brány do Európskej únie. Podľa Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia je tento krok významný hlavne s ohľadom na stále prebiehajúcu rusko-ukrajinskú krízu.

Čítajte aj:

V Čiernej nad Tisou dokončili druhé prekladisko železnej rudy

Prekladisko v Dobrej ožije čínskym tovarom. Bude súčasťou Hodvábnej cesty

„Čína je pre Európu obrovským obchodným partnerom, pričom aktuálne prevláda preprava tovaru vo veľkých kontajneroch s využitím námornej dopravy. Všeobecne je snaha o presun aspoň časti týchto prepráv na železnicu, čo môže priniesť výrazné skrátenie doby prepravy. V tomto presmerovaní vidíme veľký potenciál a ZSSK CARGO urobí všetko pre to, aby bola súčasťou tejto logistiky,“ hovorí Silvia Kuncová.

Nové zákazky pre Cargo by boli viac než vítané aj z hľadiska diverzifikácie obchodu. V súčasnosti totiž až dve tretiny objemu prepraveného tovaru firmy predstavujú prepravy súvisiace s hutníctvom.

 

Biztweet

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme