Penta zatvára mäsokombinát v Plzni

Problémy finančnej skupiny Penta v mäsospracujúcom priemysle nekončia. Ich továreň v českej Plzni končí.

Skupina Carnibona, ktorá je dcérskou firmou finančníkov zastupujúcou niekoľko firiem z mäsopriemyslu, ukončí k 31. augustu výrobu mäsových produktov v Masokombinátu Plzeň. O prácu príde 230 ľudí. Skupina len stroho komentuje, že závod zaznamenal nízku efektivitu prevádzky.

Finančníci ukončia výrobu. Ochranných známok a značiek výrobkov Schneider, ktoré sa produkovali v Plzni sa však vzdať nechcú a budú na českom trhu pokračovať v obchodnej aktivite.

"Uzatvorením výrobného závodu toto postavenie nestrácame, pretože na českom trhu budeme s výrobkami Schneider aj naďalej výrazne obchodne pôsobiť. Uzavretie mäsokombinátu nám umožnia zefektívniť výrobu a v konečnom dôsledku budeme pružnejšia aj pri plnení požiadaviek zákazníkov," konštatuje v tlačovom vyhlásení generálny riaditeľ Carnibona Ladislav Čechovič.

Čítajte aj:

Záhadným majiteľom médií Penty je investičný manažér skupiny

Penta chystá českú expanziu. Kúpi nové nemocnice

Carnibona Group ovláda spoločnosti Masokombinát Plzeň, Mecom Group a Kaiser Food, ktoré podnikajú v oblasti výroby, distribúcie a predaja mäsových produktov na trhoch v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. V roku 2016 zaznamenala Carnibona tržby 148 miliónov eur.

V problémoch je aj dcérska spoločnosť Mecom Group. Tá sa sporí s ukrajinským partnerom, ktorý ju chce opakovane poslať do konkurzu. Mecom kúpila Penta od známeho východoslovenského podnikateľa Jána Molnára v roku 2009. Od tejto doby bojovala divízia mäsových produktov v Pente o prežitie. V súčasnosti však skupina tvrdí, že je z najhoršieho vonku.

 

Biztweet

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme