Tú ľudskú tvár už poznáme

Fico na sneme Smeru ukázal, že stranu ovládla paranoja. Snahu mať myšlienku prekryla nenávisť a podozrenie zo zapojenia do Kočnerovej akcie.

Premýšľali, pracovali na programe až prišli s teplou vodou. Stranícky snem Smeru vyvolával očakávania u podporovateľov aj odporcov politického hegemóna Slovenska. Nový myšlienkový plán, ktorý pripravovali Pavol Paška a Ľuboš Blaha zmietli zo stola a nad ďalším smerovaním strany sa napokon zamyslel tak ako vždy samotný premiér.

V posledných mesiacoch sa veľa hovorilo o tom, že Fico začal bojovať s oligarchami, ktorým za roky podpory SMER veľa dlhuje, ale ešte viac prepláca. Ak však niekto čakal, že to na sneme prinesie zmenu atmosféry, iste ostal sklamaný.

Všetky problémy, ktoré stranícky lobbisti takmer každý deň hromadia sú podľa Roberta Fica vinou médií. Na ich adresu utrúsil niekoľko nelichotivých téz a jeho vlastných predstáv o tom, ako média fungujú.

Robert Fico

Fico na sneme Smeru ukázal, že stranu ovládla paranoja. Snahu mať myšlienku prekryla nenávisť a podozrenie zo zapojenia do Kočnerovej akcie

 

Nezabudol sa ani chytiť barličky, ktorú mu pred pár dňami podal Marián Kočner a jeho záhadný zdroj odpočúvania Gábora Grendela a novinárov. Vyvolal pritom nepríjemné podozrenie z toho, že o celej akcii čosi vedel a Kočnerovi predhodil kosť niekto z prostredia spravodajských služieb.

A to je už zápach, na ktorý si stále dobre pamätáme. Je to smrad podobný tomu z rokov 90-ych.  Vtedy ho vyvolávali kampane fabrikované úradníkmi a spravodajcami pod vedením Vladimíra Mečiara.

Čítajte aj ďalšie komentáre: 

Kto bol Kováč a prečo sa naň nezabudlo

Problém pre senátne voľby, alebo ako populizmus spája

--

Práve obraz z roku 1998, kedy si HZDS na sneme nepripustilo ani jednu chybu, útočilo na novinárov, primitívne obviňovalo opozíciu a vyjadrovalo podporu premiérovi je nápadne podobný tomu, čo sa odohralo v sobotu.

Mečiar v tomto roku voľby vyhral, ale vládu nezostavil. O tom, ako to dopadne s Ficom si ešte musíme počkať. Obsahovo prázdné floskuly o politike s ľudskou tvárou však pre pád, alebo aspoň posilnenie ataku zo strany politických konkurentov vytvárajú predpoklad.

 

 

Tomáš Lemešani

Autor komentára je zakladateľom a editorom Biztweetu

 

 

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454