Šéf TMR: Chodí nám strašne veľa ponúk z rôznych krajín

Tatry sa podľa šéfa TMR nafúknuť nedajú. Projekty prechádzajú tvrdou kontrolou a cielia vraj na bezpečnosť turistov. Napriek tomu chystajú finančníci navyšovanie kapacít. Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatry Mountain Resorts však nie je schopný odpovedať, či akcionári firmy zvažujú predaj Tatier Číňanom. Bohuš Hlavatý v rozhovore s Biztweetom

Tatry sa podľa šéfa TMR nafúknuť nedajú. Projekty prechádzajú tvrdou kontrolou a cielia vraj na bezpečnosť turistov. Napriek tomu chystajú finančníci navyšovanie kapacít. Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatry Mountain Resorts však nie je schopný odpovedať, či akcionári firmy zvažujú predaj Tatier Číňanom. Bohuš Hlavatý v rozhovore s Biztweetom.

Biztweet: Najnovší projekt TMR je situovaný v Nízkych Tatrách. Rozšírenie zjazdovky Turistická predznamenáva ďalšie investície na Liptove?

Bohuš Hlavatý: V našich strediskách je bezpečnosť na zjazdovke prvoradá. Dôvod rozšírenia zjazdovky Turistická je zvýšenie bezpečnosti „modrých“ lyžiarov, teda tých ktorí sa lyžujú po rodinných menej náročných modrých zjazdovkách, tých lyžiarov je každým rokov viac a prevádzka na zjazdovke je neúmerne hustá, preto musíme hľadať riešenia ako vytvoriť podmienky pre ich bezpečný pohyb po zjazdovkách. Skôr by som nazval najnovším a najväčším projektom TMR na severnej strane Chopku nový Hotel Pošta, ktorý vzniká na základoch starej administratívnej budovy pošty v Jasnej.

Ak hovoríme o turistickej destinácii, tak Nízke Tatry sú samozrejme iné ako Vysoké Tatry, ich turistická dostupnosť je väčšia v porovnaní so štítmi Vysokých Tatier. Chopok je vďaka našim investíciám najnavštevovanejším miestom v Nízkych Tatrách.

Biztweet: V ktorých lokalitách Nízkych Tatier vidíte možnosť ďalšieho rozširovania?

Bohuš Hlavatý: V akom zmysle myslíte rozširovania? Momentálne sa sústredíme na Centrum Jasná a na jeho dobudovanie v lokalite Biela Púť. Na najbližšie roky to bude naša priorita.

Bohuš Hlavatý

Tatry sa podľa šéfa TMR nafúknuť nedajú. Projekty prechádzajú tvrdou kontrolou a cielia vraj na bezpečnosť turistov

 

Biztweet: Budete sa pokúšať vyjednávať aj o sprístupnení pozemkov v súčasnosti chránených lokalitách?

Bohuš Hlavatý: Všetky naše aktivity podliehajú prísnemu posudzovaniu vplyvov na životné prostredie.

Biztweet: Širšie možnosti može priniesť Česko, súhlasíte? Ako sa vyvíja projekt v Špindlerovom mlyne?

Bohuš Hlavatý: TMR sa podieľa na prevádzke strediska od zimnej sezóny 2012/2013 prostredníctvom menšinového podielu (9,5%) v spoločnosti Melida a.s. Nájomnú zmluvu na stredisko uzavrela spoločnosť  Melida a.s. na 20 rokov a za tento čas sa do strediska zaviazala preinvestovať 800 miliónov českých korún. Investície smerujú najmä do výstavby nových lanoviek, zjazdových tratí a ďalšej infraštruktúry.

Biztweet: Plánujete aj ďalšie české projekty?

Bohuš Hlavatý: Bližšie projekty a neuzavreté potencionálne jednania s kýmkoľvek, nekomentujeme. Z medializovaných informácie viete, že sme sa zaujímali o Liberec, kde sme stále v jednaní.

Biztweet: A čo poľské Sliezsko. Je tam priestor pre ďalšie rozšírenie?

Bohuš Hlavatý: O akom rozšírení hovoríme? Kúpili sme stredisko Szczyrk a Sliezsky zábavný park preto, aby sme ho zmodernizovali, aby ich činnosť pomohla nielen našej firme, ale aj ľuďom a krajine, ktorí v nej žijú. TMR vlastní 75% podiel parku a prevádzkuje ho od mája 2015. TMR sa zaviazalo investovať do modernizácie parku 120 milíonov zlotých (30 mil. EUR) v priebehu piatich rokov. Naša pozornosť je sústredená na to, aby sa nám podarilo splniť tento plán. 

Čítajte aj:

TMR v Demänovskej doline rozšíri zjazdovku

TMR investuje v Špindlerovom mlýne miliardu. Vybuduje nové lanovky

TMR naleje desiatky miliónov eur do Sliezska a Česka. Vyrúbe 36 hektárov lesa

--

Biztweet: Zvažujete aj prienik do ďalších krajín?

Bohuš Hlavatý: Chodí nám strašne veľa ponúk z rôznych krajín, ale k neuzavretým kontraktom sa nebudeme vyjadrovať.

Biztweet: Ako ste spokojný s tohtoročným vývojom návštevnosti vašich stredísk?

Bohuš Hlavatý: Z roka na rok nám rastie nielen domáca, ale aj zahraničná klientela. V našom turistickom tatranskom biznise boli pozitívne letné výsledky ovplyvnené bezpečnostnou situáciou v dovolenkových destináciách, kedy sme na horách evidovali o 15%  viac turistov ako rok predtým, prekvapením bol aj zvýšený počet českých a izraelských klientov. Napriek tomu, že sme opäť prežili jednu z tých teplejších a suchších zím, môžeme ju hodnotiť takisto ako úspešnú.

Biztweet: Podľa našich informácií sa o portfolio TMR zaujímala investičná skupina CEFC. Patrik Tkáč to na sociálnej sieti poprel. Kde je teda pravda?

Bohuš Hlavatý: To sa musíte opýtať Patrika Tkáča, s nami žiadni Číňania nerokovali.

Biztweet: Vylučujete možnosť budúceho predaja TMR, alebo jej častí?

Bohuš Hlavatý: O predaji TMR alebo časti nerozhoduje management TMR,  ale akcionári takže táto otázka nie je na nás.

 

 

 

Biztweet

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb