V Seredi rozširia výrobu piškót. Pristavia novú výrobnú halu

Spoločnosť Sedita, patriaca pod I.D.C. Holding pristaví v Seredi novú výrobnú halu. Výrobca Horaliek rozšíri produkciu piškót

Spoločnosť Sedita, patriaca pod I.D.C. Holding pristaví v Seredi novú výrobnú halu. Výrobca Horaliek rozšíri produkciu piškót.

„Predmetom a cieľom návrhu je výroba nového druhu výrobkov - dlhých a okrúhlych piškót v hmotnosti 10 200 t za rok v novej výrobnej hale v o.z. Pečivárne Sereď,“ uvádza spoločnosť v projektovej dokumentácii, ktorá bola predložená k posudzovaniu vplyvov na životné prostredie.

Výstavba novej haly by mala začať na jeseň tohto roku. Výroba piškót by mohla byť spustená v roku 2018. „Navrhovateľ sa rozhodol sortiment výrobkov rozšíriť o nový druh, o ktorý je na trhu záujem. Vzhľadom na priestorovú a prevádzkovú vyťaženosť existujúcich budov je potrebné vybudovať novú halu na výrobu piškót. Súčasťou jej prevádzkovej vybavenosti budú prípravné a obslužné priestory,“ uvádza investor.

V roku 2015 Sedita vyrobila zhruba 30 tisíc ton rôznych druhov cukrárensko-pekárenských výrobkov - oblátok, sušienok, keksov a perníkov. Tento výrobný program ostane zachovaný. Výroba piškót bude rozšírená hlavne vďaka rastúcemu záujmu o túto maškrtu a problémy konkurenčných producentov.

Čítajte aj: 

Ožije Slovakia Steel Mills ešte tento rok? Záujem majú finančníci aj cudzinci

V Bratislave začali stavať Stein 2. Predaj je vraj v plnom prúde

Rybí fasfood Nordsee napriek plánom na odchod zaznamenáva rasty

--

Celkové náklady projektu ešte I.D.C. Holding nepozná. Neprezrádza ani to, koľko zamestnancov do novej výroby naberie. Vzhľadom k rozsahu projektu však možno počítať minimálne s desiatkami zamestnancov. „Spoločnosť I.D.C. Holding,  a.s. je dlhoročným výrobcom piškót.  Pripravovaný projekt sa týka rozšírenia súčasných výrobných kapacít.   Nakoľko je však v súčasnosti projekt predmetom posudzovania vplyvov na životné prostredie, v tomto štádiu rozpracovanosti nebudeme  pripravovaný projekt komentovať,“ stroho biztweetu odkazuje hovorkyňa I.D.C. Holdingu  Gabriela Smerigová.