Šétaffy: Podnikateľské prostredie v Česku je lepšie ako na Slovensku

V Česku je lepšie podnikateľské prostredie ako na Slovensku. Rozdiel je aj v prístupe úradov a inštitúcií k podnikateľom. Myslí si prezident Slovenskej franchisingovej asociácie a majiteľ siete rýchleho občerstvenia Jozef Šétaffy

V Česku je lepšie podnikateľské prostredie ako na Slovensku. Rozdiel je aj v prístupe úradov a inštitúcií k podnikateľom. Myslí si prezident Slovenskej franchisingovej asociácie a majiteľ siete rýchleho občerstvenia Jozef Šétaffy.

„V Čechách sa mi javí všeobecne celkové podnikateľské prostredie aj konkrétne  podmienky pre podnikanie lepšie ako je teraz na Slovensku, aj čo sa týka prístupu úradov a rôznych inštitúcií k podnikateľom,“ hovorí biztweetu Jozef Šétaffy.

Jeho spoločnosť Pizza Mizza má v Českej republike zatiaľ jednu pobočku. „Máme v súčasnosti jednu pobočku v ostravskom Avione. Otvárali sme ju v čase, keď tam prebiehala celková rekonštrukcia a prístavba shoppingu,  vtedy tam bol problém s návštevnosťou. Teraz sa nám podarilo dokonca našu prevádzku Pizza Mizza expres rozšíriť, pridali sme k nej vlastný „rajón“ v časti foodcourtu a využili tak naplno kapacitu kuchyne,“ pokračuje Šétaffy.

Čítajte aj:

Český developer chce v Košiciach zase stavať. Vedľa Steel Arény

Ivo Valenta: Na Slovensku sa rozhliadam po ďalších príležitostiach

ThyssenKrupp stavia v Maďarsku fabriku na autodiely za sto miliónov

--

Výsledky českej predajne Pizza Mizza sú podľa majiteľa uspokojivé. Zatiaľ však napriek pochvalnej rétorike na tamojšie podnikateľské prostredie expanziu v Česku neplánuje.

„Praha má samozrejme osobitné postavenie, je tam taký potenciál kúpnej sily, ako nikde na Slovensku. Zároveň je tam ale aj silná konkurencia, takže pre podnikateľa zo Slovenska je to v tomto ohľade náročné prostredie,“ zdôvodňuje Jozef Šétaffy.