Ivo Valenta: Na Slovensku sa rozhliadam po ďalších príležitostiach

S investíciami do cestovného ruchu na Slovensku je Ivo Valenta spokojný. Zvažuje preto ďalšie akvizície

Kráľ hazardu Ivo Valenta a jeho skupina Synot vlani investične vstúpili do známeho kúpaliska Zelená žaba. Nešo o prvú investíciu do cestovného ruchu na Slovensku. Majiteľ skupiny Synot má pod Tatrami viac záujmov. A je s nimi spokojný.

"S investíciami v oblasti cestovného ruchu na Slovensku som veľmi spokojný. Som rád, že sa kúpalisko Zelená žaba, za ktorého záchranu ľudia bojovali petíciou, stretlo s tak veľkým záujmom verejnosti," hovorí pre biztweet Ivo Valenta.

Kúpalisko ležiace na kopci nad mestom Trenčianske Teplice Valenta prevzal a rekonštruoval po tom, čo bolo niekoľko rokov mimo prevádzky. Do rekonštrukcie priestorov investoval Synot desať miliónov eur, pričom 1,5 milióna získal z európskych fondov. Po rekonštrukcii nahradila prírodnú termálnu vodu v bazénoch ohrievaná pitná voda. Kúpalisko bude zároveň otvorené celoročne.

"Tento areál chceme ešte viac využiť pre celoročnú prevádzku, preto plánujeme jeho rozšírenie o krytú časť," hovorí Valenta.

Čítajte aj:

ThyssenKrupp stavia v Maďarsku fabriku na autodiely za sto miliónov

Kellner testuje lieky na tisícoch pacientov. Pracuje na desiatke liekov

Váhostav predal lukratívny projekt. Jarabiny prevzal bývalý privatizér

--

V Trenčíne ešte v roku 2012 kúpil a zrekonštruoval tiež historický hotel Elizabeth pod Trenčianskym hradom. Valenta si u neho pochvaľuje napríklad zisk niekoľkých prestížnych medzinárodných ocenení.

Ako biztweetu potvrdzuje, investície na Slovensku plánuje Valenta rozvíjať aj tento rok. "Zistil som, že sa na Slovensku skutočne oplatí investovať, preto sa tu, konkrétne v Trenčianskom kraji, rozhliadam po ďalších príležitostiach," dodal Ivo Valenta.

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb