Hoffmann a jeho kone. Rozširuje Hipo arénu

Jazdecký areál Hipo aréna v Šamoríne plánuje rozšírenie. Firma Mária Hoffmanna chce postaviť nové tribúny

Šamorínska jazdiareň Hipo aréna plánuje pre budúci rok rozšírenie. Majiteľ Elements resorts, za ktorým stojí spoločnosť Istrokapitál známeho podnikateľa Mária Hoffmanna, chce pri jazdeckom okruhu postaviť tri nové tribúny.

Firma, ktorú Hoffmannov Istrokapitál ovláda cez cyperskú schránkovú firmu MIRANITECO LTD, má na stavbu nových objektov platné stavebné povolenia už od roku 2012.  

„Predmetom dokumentácie je riešenie a umiestnenie objektov malých tribún B69.1, B69.2 a B69.3 a objektu skladu prekáţok B70 v rámci riešeného areálu investora. Navrhované objekty sa budú nachádzať v rámci funkčného celku B – Hipo aréna. Tento funkčný celok bol predmetom riešenia projektu pre územné konanie v roku 2012 a projektu pre stavebné povolenie v roku 2012,“ uvádza dokumentácia predložená na posudzovanie vplyvov na životné prostredie EIA.

Tri menšie tribúny majú byť zastrešené a výškovo odstupňované. Investor ráta s ich celkovou kapacitou okolo tisíc sedení. Hoci nám Mário Hoffmann ani spoločnosť Element resorts na naše otázky neodpovedali, výstavbu tribún možno spájať s plánmi na organizáciu medzinárodných jazdeckých pretekov.

--

Čítajte aj:

V priemyselnom parku pri Bytči postavia novú výrobu

Košičania smú začať stavebné konanie pre štadión

Investor chce v Myjave postaviť obchodné centrum

Podbrezovských železiarov čakajú nútené dovolenky

--

Hipo Aréna je najväčšou jazdeckou arénou v strednej Európe. Má stajne takmer pre sedem stoviek koní, tribúny pre dva a pol tisíc divákov a súčasťou areálu majú byť takisto päťdesiatmetrový bazén, krytý bazén, akvapark, futbalové ihrisko, hotel alebo napríklad kongresová sála. Výška investícií do projektu už dosiahla 125 miliónov eur. Istrokapitál mal na projekt využiť financovanie Poštovej banky, ktorú spoluvlastní Mário Hoffmann. Práve to sa malo stať predmetom sporu medzi Máriom Hoffmannom a ďalšími partnermi J&T Finance Group. Tie sa napokon vyhrotili natoľko, že Mária Hoffmanna postupne z Poštovej banky vytláčajú.

 

Fotozdroj:samorin.sk