Výrobcovi sedačiek hrozí krach. Beta z Trenčína je v konkurznom konaní

Nábytkárska firma Beta so stovkou zamestnancov nakumulovala dlh. Do konkurzu ju posiela štát.

Spoločnosť Beta Trenčín s jedenástimi pobočkami a 65 zamestnancami smeruje do konkurzu. Nábytkárska firma zameraná hlavne na výrobu sedačiek a postelí je v konkurznom konaní po tom, čo návrh na jej konkurz podala Finančná správa.

Prečítajte si aj: Stavitelia zo Zvolena majú rozostavané projekty a dlhy

Tá eviduje pohľadávku voči Bete vo výške 340 tisíc eur. Prečo firma neplatila dane sa nám nepodarilo zistiť. Marketingové oddelenie naše otázky posunulo vedeniu, to však problémy nechce komunikovať.

"V súčasnosti nemám čas sa rozpisovať, nakoľko som v časovom strese a musím vykonávať kroky k záchrane firmy so 65 ľudmi. Ak sa mi to podarí, tak Vám môžem napísať román o firme,( ktorá je na trhu cez 20 rokov ) ako sa podniká na Slovensku a čím sme si prešli. Myslím, že dnes mi medializácia nepomôže," odpovedala prokuristka spoločnosti Jana Bunčeková.

 

 

Okrem tučnej sekery na daniach má Beta Trenčín dlhy aj v Sociálnej poisťovni. Na odvodoch dlhuje 231 tisíc eur. Svoje pohľadávky majú v registri zapísané aj zdravotné poisťovne Union a Všeobecná zdravotná poisťovňa. Dohromady im Beta dlhuje 123 tisíc eur.

Trenčianska firma zatiaľ o problémoch neinformuje ani na svojich internetových stránkach. Na sortiment však ponúkla značné zľavy.

 

 

Čítajte tiež:

Česká exportní banka je na odstřel

Stavitelia zo Zvolena majú rozostavané projekty a dlhy

Z kaluže do blata. Humenských mliekarov zase posielajú do konkurzu

Spišský travertín je v ohrození. Firma Euro Kameň je pod dozorom

OTP banka posiela do konkurzu skladníkov z východu

Žilinčania budú chcieť od automobilky KIA peniaze. Tá ich však nedá

Na neplatiaceho dodávateľa doplatilo niekoľko vydavateľstiev

Hotelom Bonbón hrozí krach. Sú v konkurznom konaní