Babišov Agrofert rozširuje výrobu krmiva v Trnave

Spoločnosť Agropodnik Trnava, ktorej konečným užívateľom výhod je oligarcha a český premiér Andrej Babiš takmer zdvojnásobí výrobu.

Agropodnik Trnava totiž prostredníctvom firmy Afeed, ktorá je organizačnou zložkou zahraničnej firmy ovládanej holdingom Agrofert, plánuje spustiť novú výrobnú linku. Účelom je rozšírenie existujúcej výroby kŕmnych zmesí z pôvodnej kapacity 262,243 ton denne na 480 ton denne.

Rozšírenie výroby má byť realizované prostredníctvom inštalácie novej granulačnej výrobnej linky do existujúceho objektu v Trnave.

„Posudzovaná činnosť – „Výroba kŕmnych zmesí“, ktorá sa bude rozširovať o ďalšiu technologickú linku, je umiestnená v existujúcom výrobného objekte - v areáli spoločnosti Agropodnik a.s., Trnava, s priamym technologickým napojením na jestvujúci stav. Realizáciu plánovaného Zámeru nedôjde k rozšíreniu jestvujúcich stavebných objektov ani k novému záberu poľnohospodárskej pôdy,“ uvádza investor v projektovej dokumentácii.

Firma che projekt realizovať hneď po zisku potrebných povolení. Expanzia prebehne bez potreby rozširovať počet zamestnancov.

Čítajte aj:

Z Bureša Babišom: Záhada za záhadou

Z Bureša Babišom: Na nože so sedliakom

Z Bureša Babišom: Vojtech Agner

Spoločnosť Afeed sa zaoberá výrobou kŕmnych zmesí pre ošípané, hydinu a morky. Na výrobu kŕmnych zmesí sú používané najmä pšenica, kukurica, jačmeň, raž, sójový extrahovaný šrot, pšeničná múka kŕmna, otruby, premixy, živočíšny tuk, ochucovadlá, antioxidanty, rastlinné úsušky a minerálne doplnky.

Spoločnosť Afeed bola ako slovenská organizačná zložka založená 28. mája 2014. Spoločnosť Agropodnik, ktorá je s Afeedom prepojená, v roku 2017 utržila 136,4 milióna eur. Obe firmy sú pomerne zložitou štruktúrou podriadené Agrofertu, ktorého konečným užívateľom výhod je Andrej Babiš.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope