Krúpa s ďalším pražským zárezom. Kúpil Smíchov Gate

Fond slovenského finančníka Pavla Krúpu kúpil pražskú kancelársku budovu Smíchov Gate. Predávajúcim bola skupina AEW.

Realitná divízia fondu Redside Pavla Krúpu odkúpila pražský kancelársky komplex Smíchov Gate. Od roku 2007 budovu vlastnila nadnárodná realitná skupina AEW.

"Smíchov Gate je po technickej i architektonickej stránke, kvalitná a dobre situovaná kancelárska budova, plne obsadená bonitnými nájomcami. Veríme v lokalitu Smíchov/Anděl. Naše portfólio zahŕňa ďalšie dve budovy v tesnom susedstve, čím sa v lokalite stávame významným prenajímateľom a v budúcnosti nám to umožní ešte lepšie vychádzať v ústrety potrebám našich nájomcov vďaka synergiám v rámci celého portfólia," hovorí pre Biztweet finančný riaditeľ a predseda predstavenstva fondu Redside, pod ktorý Nova real estate patrí, Rudolf Vřešťál.

Skupina AEW, ktorá v Českej republike prevádzkuje tiež logistické centrá Amazonu v Dobrovizi, či pražské nákupné centrum Galéria Myslbek rozhodla, že už zo smíchovských kancelárií nedokáže získať dostatočné obraty.

"Akvizícia Smíchov Gate fondom Redside je ďalším príkladom trendu rastúceho sebavedomia medzi českými investormi. Podiel miestnych subjektov na celkovom objeme investícií v Českej republike v posledných troch rokoch neustále rastie a očakávame, že trend bude pokračovať aj tento rok. Českí investori sa zúčastnili 30 percent všetkých transakcií minulého roka," hovorí Ondřej Vodňanský z Cushman & Wakefield, agentúry, ktorá transakciu zaštítila.

Čítajte aj:

Krúpov fond chce do apríla vlastniť nehnuteľnosti za 250 miliónov eur

HB Reavis smie stavať v centre Prahy

Aerium predal dve slovenské budovy Carrefouru

Smíchov Gate sa nachádza v blízkosti nákupného centra Nový Smíchov a medzi jeho nájomcov patria spoločnosti ako Hochtief, Cardif Poisťovňa, či TNT.

Realitný fond Nova real estate patriaci pod fond Redside založil slovenský finančník Pavol Krúpa. Začiatkom decembra firma potvrdila prevzatie kancelárskych priestorov Panorama Business Center. V máji Redside nakúpil aj štyri kancelárske budovy v Prahe o súhrnnej kancelárskej ploche 24 600 metrov štvorcových. Išlo o budovy Vyšehrad Victoria v Prahe 4, Avenir E v Nových Butoviciach a o sídla firiem Pfizer a BNP u Anjela v Prahe 5.

 

Biztweet

Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, alebo kúpou predplatného