SaS zverejnila vízie na ďalších 7 rokov. Dominuje xenofóbia a euroskepticizmus

Až na pár stránok by ste si materiál o smerovaní strany Sloboda a Solidarita mohli pomýliť s príručkami neonacistických Kotlebovcov alebo hnutím Borisa Kollára. V novej vízii strany sa pripomínajú znásilnenia z Kolína nad Rýnom, používa výraz „pomýlený humanizmus“, kritizuje Brusel a absentuje ekonomický obsah.

Až na pár stránok by ste si materiál o smerovaní strany Sloboda a Solidarita mohli pomýliť s príručkami neonacistických Kotlebovcov alebo hnutím Borisa Kollára. V novej vízii strany sa pripomínajú znásilnenia z Kolína nad Rýnom, používa výraz „pomýlený humanizmus“, kritizuje Brusel a absentuje ekonomický obsah.

„Je to takpovediac rámec nielen pre náš budúci volebný program, ale aj pre naše akékoľvek aktivity, vyjadrenia a podobne. Snažili sme sa bez množstva prázdnych fráz spísať, aké očakávame trendy na najbližšie roky a aké sú naše priority,“ uvádza v oznamovacom newsletteri šéf hnutia Richard Sulík.

Strana, ktorú skalní podporovatelia volili roky pre ich obsiahly a komplexný systém ekonomických riešení teraz ekonomike veľa priestoru nevenuje.

Sloboda a Solidarita

Až na pár stránok by ste si materiál o smerovaní strany Sloboda a Solidarita mohli pomýliť s príručkami neonacistických Kotlebovcov alebo hnutím Borisa Kollára. V novej vízii strany sa pripomínajú znásilnenia z Kolína nad Rýnom, používa výraz „pomýlený humanizmus“, kritizuje Brusel a absentuje ekonomický obsah.

 

Na úvodnej strane brožúry sa strana venuje stručnému popisu súčasnej situácie, kedy zlyhali hodnoty slobody jednotlivca, zvíťazila korupcia a opmenutá nezostáva ani korumpovaná chobotnica Smeru-SD a podnikateľa Bašternáka.

V ďalšej časti materiálu liberálna strana vymenúva zlyhania pravicových strán a pasuje sa do pozície ich nástupcu. Miesto ďalšej propodnikateľskej, alebo reformovej argumentácie však prichádza pomerne zarážajúci zhluk vízií na ďalších sedem rokov.

V časti o demografickom vývoji Slovenska uvádza strana rómsku otázku. „Žiaľ neexistujú štatistiky o kriminalite Rómov, no v spoločnosti silnie pocit, že tí Rómovia, ktorí žijú na jej okraji, prakticky nepracujú, zato stále viac terorizujú svoje nerómske okolie,“ uvádza vízia SaS.  

Čítajte aj:

Sulík pre biztweet: S Kotlebom sme po voľbách komunikovali jedenkrát

Richard Sulík pre biztweet.eu: Našim cieľom je stať sa súčasťou pravicovej vládnej koalície

Sulíkov populizmus: O čom je v skutočnosti európske obmedzenie držby zbraní?

--

Ďalšia kapitola začína slovami “Silvester v Kolíne, vojna v Sýrii, teroristické útoky v západnej Európe a k tomu státisíce migrantov ročne prúdiacich do Európy.“ Podľa SaS sa budú ľudia viac báť o svoje deti, než o svoje peňaženky.

Podľa ďalšej časti liberáli očakávajú odstredivé sily v Európskej únii vyvolané snahou starších členov spoločenstva dostať do rúk výraznejšiu moc. SaS očakáva aj ďalšie referendá krajín o vystúpení z EÚ.

Aby bolo jasné, kam strana mieri, v ďalšej časti sa Sloboda a Solidarita venuje „prehnanej politickej korektnosti“. Špičky Európskej únie nevedia migračnú krízu riešit pre „pomýlený humanizmus“. Strana, ktorá v tohtoročných voľbách narástla oproti tým minulým o osem percent preto očakáva nárast extrémistických strán.

Názor na Európsku úniu nezabudne strana vedená dlhoročným europoslancom Richardom Sulíkom opakovať aj v ďalších sekciách vízií.

 

Celý materiál si prečítajte tu

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454

 

 

Tomáš Lemešani